Ресторанна вечеря вдома: куряча грудинка з грибним пюре
Ця страва неодмінно стане улюбленою на вашому столі, поєднуючи соковиту курячу грудинку, насичене грибне пюре та ніжний соус для ідеальної вечері

Курячі грудки з грибним пюре / Фото: www.bonappetit.com
Ця страва поєднує в собі ніжність курячої грудинки та насичений смак грибного пюре, створюючи справжню кулінарну насолоду для вечері.
Спершу курка швидко обсмажується на вершковому маслі, щоб зберегти соковитість, а потім запікається у духовці до рум’яної скоринки.
Грибне пюре, приготоване на основі вершків і бульйону, дарує страві насичений смак та чудово доповнює м’ясо.
Інгредієнти
- 4 ст. л. вершкового масла
- 250 г печериць або лісових грибів, розрізаних навпіл
- 2 цибулі-шалот, дрібно нарізані
- 3 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1 гілочка чебрецю, лаврове листя
- 400 мл курячого бульйону
- 200 мл вершків
- 2 ст. л. сметани
- Сіль, перець
Інгредієнти для курки
- 2 шт. курячих грудинок зі шкірою
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 цибуля-шалот, 1 зубчик часнику, лаврове листя, подрібнені
- 400 мл курячого бульйону
- 2 ст. л. вершкового масла
- Сіль, перець
- Пучок мангольда або шпинату
Покрокове приготування
- Розтопіть 2 ст. л. вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні. Додайте гриби та обсмажуйте їх протягом 6-8 хвилин. Потім додайте шалот, часник, чебрець, лаврове листя і бульйон. Доведіть суміш до кипіння і тушкуйте 8-10 хвилин, щоб випарувалася частина рідини.
- Влийте вершки й тушкуйте ще 10-12 хвилин, поки соус не загусне. Видаліть чебрець і лаврове листя, після чого перекладіть суміш у блендер. Додайте сметану, сіль та перець, і подрібніть до однорідної консистенції.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Грудинки обсушіть паперовим рушником, приправте сіллю і перцем. У сковороді нагрійте 2 ст. л. вершкового масла й обсмажте курку шкірою вниз близько 3 хвилин до золотистої скоринки.
- Перекладіть грудинки на деко, шкірою вгору, і запікайте близько 25-30 хвилин до повної готовності. Після приготування дайте курці "відпочити" 5 хвилин, потім наріжте на скибочки.
- У сковороді, де смажилася курка, додайте цибулю-шалот, часник, лаврове листя та оливкову олію. Доведіть до кипіння і тушкуйте 15 хвилин. Процідіть соус через сито, щоб він став однорідним.
- У сковороді розтопіть 1 ст. л. вершкового масла та обсмажте шпинат або мангольд протягом 2 хвилин. Приправте сіллю і перцем на смак.
- На тарілки викладіть грибне пюре, зверху покладіть шматочки курки та шпинат. Полийте страву ароматним соусом із шалоту та подавайте до столу.
Рекомендуємо подавати з насиченим овочевим супом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні