ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ресторанна вечеря вдома: куряча грудинка з грибним пюре

Рецепти 14:00 - 03 листопада 2024

Ця страва неодмінно стане улюбленою на вашому столі, поєднуючи соковиту курячу грудинку, насичене грибне пюре та ніжний соус для ідеальної вечері

Курячі грудки з грибним пюре / Фото: www.bonappetit.com

Курячі грудки з грибним пюре / Фото: www.bonappetit.com

Ця страва поєднує в собі ніжність курячої грудинки та насичений смак грибного пюре, створюючи справжню кулінарну насолоду для вечері.

Спершу курка швидко обсмажується на вершковому маслі, щоб зберегти соковитість, а потім запікається у духовці до рум’яної скоринки.

Грибне пюре, приготоване на основі вершків і бульйону, дарує страві насичений смак та чудово доповнює м’ясо.

Інгредієнти

  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 250 г печериць або лісових грибів, розрізаних навпіл
  • 2 цибулі-шалот, дрібно нарізані
  • 3 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1 гілочка чебрецю, лаврове листя
  • 400 мл курячого бульйону
  • 200 мл вершків
  • 2 ст. л. сметани
  • Сіль, перець

Інгредієнти для курки

  • 2 шт. курячих грудинок зі шкірою
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибуля-шалот, 1 зубчик часнику, лаврове листя, подрібнені
  • 400 мл курячого бульйону
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Сіль, перець
  • Пучок мангольда або шпинату

Покрокове приготування

  1. Розтопіть 2 ст. л. вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні. Додайте гриби та обсмажуйте їх протягом 6-8 хвилин. Потім додайте шалот, часник, чебрець, лаврове листя і бульйон. Доведіть суміш до кипіння і тушкуйте 8-10 хвилин, щоб випарувалася частина рідини.
  2. Влийте вершки й тушкуйте ще 10-12 хвилин, поки соус не загусне. Видаліть чебрець і лаврове листя, після чого перекладіть суміш у блендер. Додайте сметану, сіль та перець, і подрібніть до однорідної консистенції.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Грудинки обсушіть паперовим рушником, приправте сіллю і перцем. У сковороді нагрійте 2 ст. л. вершкового масла й обсмажте курку шкірою вниз близько 3 хвилин до золотистої скоринки.
  4. Перекладіть грудинки на деко, шкірою вгору, і запікайте близько 25-30 хвилин до повної готовності. Після приготування дайте курці "відпочити" 5 хвилин, потім наріжте на скибочки.
  5. У сковороді, де смажилася курка, додайте цибулю-шалот, часник, лаврове листя та оливкову олію. Доведіть до кипіння і тушкуйте 15 хвилин. Процідіть соус через сито, щоб він став однорідним.
  6. У сковороді розтопіть 1 ст. л. вершкового масла та обсмажте шпинат або мангольд протягом 2 хвилин. Приправте сіллю і перцем на смак.
  7. На тарілки викладіть грибне пюре, зверху покладіть шматочки курки та шпинат. Полийте страву ароматним соусом із шалоту та подавайте до столу.

Рекомендуємо подавати з насиченим овочевим супом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин