Як зварити міцну каву з кардамоном: ось правильний рецепт
Насолоджуйтесь цією ароматною кавою з кардамоном і корицею, яка подарує вам заряд бадьорості та затишку

Кава з кардамоном - правила приготування / Фото: instagram.com/lebens_mittel/
Насичений аромат і пряний смак – ось що робить каву з кардамоном особливою.
Цей напій додає енергії та зігріває, ідеально підходячи для прохолодного ранку або затишного вечора.
Кардамон у поєднанні з кавою створює дивовижний пряний смак, а трохи кориці додає легку солодкість і теплі нотки.
Використовуйте цілі зерна кардамону для більш насиченого аромату, але не забудьте вийняти їх перед подачею, щоб напій залишався збалансованим і не набув гіркоти.
Інгредієнти
- 120 мл води
- 1 ст. л. меленої кави
- 2-3 зерна кардамону
- ½ ч. л. меленої кориці
- ½ ч. л. цукру (за бажанням)
Як приготувати
- Злегка розчавіть зерна кардамону, щоб випустити ароматичні олії.
- У джезву (турку) покладіть мелену каву та кардамон. Залийте водою і поставте на повільний вогонь.
- Коли напій почне прогріватися, додайте цукор і корицю, ретельно перемішайте.
- Щойно кава почне підійматися й утвориться пінка, зніміть джезву з вогню.
- Процідіть каву, щоб прибрати зерна кардамону, і розлийте в чашку.
А оскільки однією кавою наїстися навряд чи вдасться, приготуйте також смаженого коропа із хрусткою скоринкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!