ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як зварити міцну каву з кардамоном: ось правильний рецепт

Рецепти 10:00 - 10 листопада 2024

Насолоджуйтесь цією ароматною кавою з кардамоном і корицею, яка подарує вам заряд бадьорості та затишку

Кава з кардамоном - правила приготування / Фото: instagram.com/lebens_mittel/

Кава з кардамоном - правила приготування / Фото: instagram.com/lebens_mittel/

Насичений аромат і пряний смак – ось що робить каву з кардамоном особливою.

Цей напій додає енергії та зігріває, ідеально підходячи для прохолодного ранку або затишного вечора.

Кардамон у поєднанні з кавою створює дивовижний пряний смак, а трохи кориці додає легку солодкість і теплі нотки.

Використовуйте цілі зерна кардамону для більш насиченого аромату, але не забудьте вийняти їх перед подачею, щоб напій залишався збалансованим і не набув гіркоти.

Інгредієнти

  • 120 мл води
  • 1 ст. л. меленої кави
  • 2-3 зерна кардамону
  • ½ ч. л. меленої кориці
  • ½ ч. л. цукру (за бажанням)

Як приготувати

  1. Злегка розчавіть зерна кардамону, щоб випустити ароматичні олії.
  2. У джезву (турку) покладіть мелену каву та кардамон. Залийте водою і поставте на повільний вогонь.
  3. Коли напій почне прогріватися, додайте цукор і корицю, ретельно перемішайте.
  4. Щойно кава почне підійматися й утвориться пінка, зніміть джезву з вогню.
  5. Процідіть каву, щоб прибрати зерна кардамону, і розлийте в чашку.

А оскільки однією кавою наїстися навряд чи вдасться, приготуйте також смаженого коропа із хрусткою скоринкою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин