По-осінньому смачна страва: тушковане куряче філе з гарбузом в сметанному соусі
Можна подавати як самостійну страву або доповнити гарніром

Тушковане куряче філе з гарбузом в сметанному соусі/Фото: скрін
За вікном осінь, отже час готувати смачні та корисні страви з гарбуза. Сьогодні в меню куряче філе, тушковане з гарбузом у сметанному соусі. М'ясо курки виходить дуже ніжним та соковитим. Гарбуз у процесі приготування просочується соусом, в результаті його смак практично не відчувається, він лише надає страві солодку нотку. Подрібнений часник та спеції відмінно доповнюють курку з гарбузом, надаючи страві неповторного аромату. Тушковане куряче філе з гарбузом можна подавати як самостійну страву або доповнити його гарніром.
Інгредієнти:
- гарбуз – 700 г;
- куряче філе – 350 г;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- сметана жирністю 15-20% – 150 г;
- вершковий сир – 50 г;
- часник – 3 зубчики;
- пшеничне борошно – 25 г;
- вершкове масло 50 г;
- рослинна олія – 75 мл;
- чорний мелений перець – 0,25 ч. л;
- сіль – 0,5 ч. л;
- петрушка – 20 г.
Приготування:
1. Цибулю очистимо, наріжемо дрібними кубиками. На сковороді змішаємо рослинну олію та вершкове масло. Викладемо в розігріту суміш подрібнену цибулю. Помішуючи, будемо пасерувати овочі на середньому вогні до м'якості.
2. Куряче філе помиємо, зачистимо від жиру та плівочок, наріжемо кубиками середнього розміру. Викладемо м'ясо в глибокий посуд, додамо трохи борошна, перемішаємо.
3. Додамо куряче м'ясо до пасерованої цибулі. Помішуючи, обсмажимо філе доти, поки воно повністю не побіліє.
4. Гарбуз очистимо від шкірки, видалимо серцевину з насінням. Наріжемо м'якоть гарбуза кубиками середнього розміру, додамо до курячого філе з цибулею.
5. Помішуючи, будемо тушкувати інгредієнти під кришкою на повільному вогні 7-8 хвилин.
6. Додамо сметану, вершковий сир, пропущений через прес часник, сіль та чорний перець за смаком.
7. Перемішаємо інгредієнти. За бажанням можна додати в соус трохи води, овочевого чи курячого бульйону, досягаючи бажаної консистенції соусу. Продовжимо тушкувати страву під кришкою на повільному вогні ще 5-7 хвилин до готовності гарбуза.
8. Прикрасимо готову страву дрібно порубаною петрушкою.
9. Тушковане куряче філе з гарбузом в сметанному соусі подаватимемо в гарячому вигляді зі скибочкою свіжого хрусткого хліба. Смачного!
Зігріє в холодні осінні вечори: абсолютно новий рецепт глінтвейну.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!