Більше не купуватимете в магазині: ідеальний плавлений сир вдома
Смачний та ніжний плавлений сир не обов'язково купувати, адже його легко можна приготувати самостійно

Ідеальний плавлений сир вдома/Фото: istockphoto
Щоб приготувати домашній плавлений сир з ніжним вершковим смаком, важливо використовувати сир з високою жирністю. Для цього рецепту вам знадобляться кисломолочний сир, молоко, вершкове масло, сода і сіль. Після охолодження готовий плавлений сир набуде текстури, подібної до популярного сиру "Янтар".
Інгредієнти:
- Кисломолочний сир (10%) — 500 г
- Молоко (3,2%) — 0,5 склянки
- Вершкове масло — 30 г
- Сода харчова — 0,5 ч.л
- Сіль — 1,5 ч.л
Приготування:
- У кисломолочний сир додайте молоко та соду. Збийте суміш блендером або перетріть через сито, щоб отримати однорідну масу.
- Перекладіть отриману масу в каструлю з товстим дном та ретельно перемішайте.
- Нагрівайте на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Коли суміш почне плавитися, додайте сіль і м’яке вершкове масло. Продовжуйте нагрівати, помішуючи, протягом 5-10 хвилин, поки не отримаєте рідку однорідну масу.
- Гарячу масу розлийте в невеликі контейнери.
- Накрийте харчовою плівкою, щоб вона не утворила скоринку, та дайте охолонути при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник на 5 годин, а краще — на всю ніч.
Для додаткового смаку можна використати часник, кмин, кріп або в’ялені помідори — їх краще додавати в кінці приготування. Рекомендується використовувати домашнє молоко для найкращого результату.
Класичний чизкейк з мандаринами: цей десерт зможе приготувати кожен
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!