Ідеально на сніданок: мініпанкейки на кефірі за 20 хвилин
Мініпанкейки готуються без молока, але на кефірі, так вони будуть ще ніжнішими

Мініпанкейки на кефірі/Фото: istockphoto
Якщо набридло їсти яєшню на сніданок чи бутерброди, а душа хоче чогось гарного та святкового — приготуйте мініпанкейки з ягодами. Вони точно сподобаються не тільки дітям, а й вгодять вибагливим дорослим.
Інгредієнти:
- 250 г кефіру
- 140 г борошна
- 20 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1 яйце
- 1 чайна ложка розпушувача (соди)
- 1 столова ложка олії
- сіль
Приготування:
В миску з кефіром додайте розпушувач (соду), перемішайте і залиште на кілька хвилин, поки почнуть утворюватися бульбашки. У іншій мисці збийте яйце, додайте цукор, ванільний цукор та сіль. Змішайте інгредієнти.
Додайте яєчну суміш до кефіру, наливайте олію та ретельно перемішуйте. Поступово додавайте просіяне борошно до маси, постійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудок. Розігрійте суху сковорідку на помірному вогні. Не потрібно додавати жиру, оскільки в масі є олія.
Ложкою або кондитерським мішком налити тісто на розігріту сковорідку. Готуйте панкейки до тих пір, поки на поверхні не з'являться бульбашки, а потім переверніть їх і готуйте ще приблизно 30 секунд. Подаються готові панкейки з улюбленими топінгами, ягодами або фруктами до смаку.
Раніше ми пропонували спробувати тушковане куряче філе з гарбузом в сметанному соусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!