Смажені баклажани з помідорами та сиром: легка закуска нашвидкоруч
Страву цілком можна назвати не тільки дієтичною, а й економною, адже вона абсолютно не б'є по гаманцю

Як смачно приготувати смажені баклажани з помідорами / Фото: Freepik
Ця закуска — чудовий варіант для легкого обіду або доповнення до основних страв.
Поєднання ніжних смажених баклажанів із соковитими помідорами, ароматним базиліком і мʼяким сиром створює гармонійний смак і неймовірний аромат.
Подавайте з хрустким цільнозерновим хлібом і оливковою олією — ідеально для перекусу!
Інгредієнти
- Баклажани — 2 шт.
- Помідори чері або середнього розміру — 150 г
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Мʼякий сир (бринза або фета) — 50 г
- Базилік — декілька листочків
- Сіль і чорний перець — на смак
- Морська сіль — для посипання (опційно)
Покрокові інструкції
- Наріжте баклажани круглими скибочками товщиною близько 1 см. Посипте їх сіллю і залиште на 10 хвилин, щоб позбутися зайвої гіркоти. Потім промийте скибочки під водою і обсушіть паперовим рушником.
- Нагрійте 1-2 столові ложки оливкової олії на сковороді. Обсмажте баклажани з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Після смаження викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- Наріжте помідори навпіл або використовуйте середнього розміру помідори, нарізавши їх тонкими кружечками.
- На кожен шматочок покладіть по кружечку помідора. Посипте дрібно кришеним сиром, який додасть легкий солонуватий смак і чудово поєднається з овочами.
- Додайте кілька листочків свіжого базиліку на кожен шматочок. Це додасть страві свіжості та аромату.
- Викладіть баклажани з помідорами та сиром на тарілку.
Також приготуйте курячий рулет з курагою та чорносливом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні