ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смажені баклажани з помідорами та сиром: легка закуска нашвидкоруч

Рецепти 13:00 - 16 листопада 2024

Страву цілком можна назвати не тільки дієтичною, а й економною, адже вона абсолютно не б'є по гаманцю

Як смачно приготувати смажені баклажани з помідорами / Фото: Freepik

Як смачно приготувати смажені баклажани з помідорами / Фото: Freepik

Ця закуска — чудовий варіант для легкого обіду або доповнення до основних страв.

Поєднання ніжних смажених баклажанів із соковитими помідорами, ароматним базиліком і мʼяким сиром створює гармонійний смак і неймовірний аромат.

Подавайте з хрустким цільнозерновим хлібом і оливковою олією — ідеально для перекусу!

Інгредієнти

  • Баклажани — 2 шт.
  • Помідори чері або середнього розміру — 150 г
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Мʼякий сир (бринза або фета) — 50 г
  • Базилік — декілька листочків
  • Сіль і чорний перець — на смак
  • Морська сіль — для посипання (опційно)

Покрокові інструкції

  1. Наріжте баклажани круглими скибочками товщиною близько 1 см. Посипте їх сіллю і залиште на 10 хвилин, щоб позбутися зайвої гіркоти. Потім промийте скибочки під водою і обсушіть паперовим рушником.
  2. Нагрійте 1-2 столові ложки оливкової олії на сковороді. Обсмажте баклажани з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Після смаження викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  3. Наріжте помідори навпіл або використовуйте середнього розміру помідори, нарізавши їх тонкими кружечками.
  4. На кожен шматочок покладіть по кружечку помідора. Посипте дрібно кришеним сиром, який додасть легкий солонуватий смак і чудово поєднається з овочами.
  5. Додайте кілька листочків свіжого базиліку на кожен шматочок. Це додасть страві свіжості та аромату.
  6. Викладіть баклажани з помідорами та сиром на тарілку.

Також приготуйте курячий рулет з курагою та чорносливом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин