Смачний ніжний десерт нашвидкуруч: шоколадно-арахісовий кекс
Покроковий відеорецепт смачного поживного кексу

Шоколадно-арахісовий кекс / Ілюстративне фото: Bing
Цей кекс легко готувати, а своєм смаком він вразить навіть найвибагливіших гурманів. Готуватимемо з рецептом фудблогери Іриски Дімітрової.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1/3 ч л солі
- 120 вершкового масла
- 160 г цукрової пудри
- 85 г чорного шоколаду
- 80-85 г борошна (може піти більше/менше)
- 1/2 ч л розпушувача
- 60 г смаженого арахісу
Приготування:
- Відділяємо жовтки від білків. До білків додаємо сіль і збиваємо до пишної піни.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо 2—3 хвилини, просіюємо цукрову пудру, додаємо жовтки і збиваємо до однорідності.
- Чорний шоколад розтоплюєм в мікрохвильовці імпульсами або на водяній бані і вводимо в тісто. Перемішуємо.
- Обережно вводимо збиті білки, вмішуємо в тісто.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, поступово просіюючі, замішуємо однорідне тісто. Тісто виходить дуже легке і повітряне. Борошна може піти більше/менше, консистенцію показала на відео.
- Смажений арахіс подрібнюємо ножем або блендером на дрібні шматочки і вводимо в тісто.
- Форму для запікання, застилаємо пергаментом, змащуємо маслом. Перекладаємо тісто у форму, розрівнюємо і запікаємо при температурі 170 ° до готовності. Готовність перевіряємо зубочисткою, я випікала приблизно 50 хвилин.
- Даємо кексу охолонути і прикрашаємо цукровою пудрою або розтопленим шоколадом.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом сливового крамбл-пирога із хрусткою скоринкою та ароматом кориці.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні