ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачний ніжний десерт нашвидкуруч: шоколадно-арахісовий кекс

Рецепти 12:20 - 16 листопада 2024

Покроковий відеорецепт смачного поживного кексу

Шоколадно-арахісовий кекс

Шоколадно-арахісовий кекс / Ілюстративне фото: Bing

Цей кекс легко готувати, а своєм смаком він вразить навіть найвибагливіших гурманів. Готуватимемо з рецептом фудблогери Іриски Дімітрової.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1/3 ч л солі
  • 120 вершкового масла
  • 160 г цукрової пудри
  • 85 г чорного шоколаду
  • 80-85 г борошна (може піти більше/менше)
  • 1/2 ч л розпушувача
  • 60 г смаженого арахісу

Приготування:

  1. Відділяємо жовтки від білків. До білків додаємо сіль і збиваємо до пишної піни.
  2. Розм’якшене вершкове масло збиваємо 2—3 хвилини, просіюємо цукрову пудру, додаємо жовтки і збиваємо до однорідності.
  3. Чорний шоколад розтоплюєм в мікрохвильовці імпульсами або на водяній бані і вводимо в тісто. Перемішуємо.
  4. Обережно вводимо збиті білки, вмішуємо в тісто.
  5. Борошно змішуємо з розпушувачем, поступово просіюючі, замішуємо однорідне тісто. Тісто виходить дуже легке і повітряне. Борошна може піти більше/менше, консистенцію показала на відео.
  6. Смажений арахіс подрібнюємо ножем або блендером на дрібні шматочки і вводимо в тісто.
  7. Форму для запікання, застилаємо пергаментом, змащуємо маслом. Перекладаємо тісто у форму, розрівнюємо і запікаємо при температурі 170 ° до готовності. Готовність перевіряємо зубочисткою, я випікала приблизно 50 хвилин.
  8. Даємо кексу охолонути і прикрашаємо цукровою пудрою або розтопленим шоколадом.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом сливового крамбл-пирога із хрусткою скоринкою та ароматом кориці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин