Суперсирний пиріг: готуємо справжню болгарську пишну баницю
Солоний сирний пиріг - це одна з найкращих страв, в якій сир аж тягнеться

Болгарська пишна баниця/Фото: скрін
Баниця, традиційний сирний пиріг, який завоював серця гурманів по всьому світу. Уявіть собі тонкі шари листкового тіста, між якими ховається ніжний, розтоплений сир, який тягнеться з кожним шматочком. Цей рецепт не тільки втілює в собі справжню кулінарну насолоду, але й здатний зібрати разом сім'ю та друзів навколо столу.
Інгредієнти:
- 10-12 листів тіста філо
- 360 г кисломолочного сиру
- 6 яєць
- 400 мл кефіру
- 80 г вершкового масла
- 300-400 г сиру
- сіль, перець, кунжут
Приготування: Кисломолочний сир, яйця, кефір та натертий твердий сир додаємо в одну ємність та перемішуємо. Один лист тіста філо зміщуємо розтапленим маслом та викладаємо у форму, як показано на відео. Зверху викладаємо ще один лист, а з країв створюємо бортик. Беремо 4 листа тіста філо та занурюємо у готову сирну масу. Намагайтеся якомога більше начинки залишити на тісті. Викладаємо його у форму та посипаємо зверху натертим сиром. Беремо наступні 4 листа філо та повторюємо процедуру. Зверху посипаємо тертим сиром. Краями тіста накриваємо верхівку баниці. Змащуємо її вершковим маслом. За бажанням можна посипати кунжутом. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати пиріг можна як холодним, так і гарячим.
Ідеальна вечеря для осінніх вечорів: рецепт лінивої лазаньї.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!