Пляцок Вишня під снігом: шикарний десерт
Покроковий відеорецепт приготування Пляцок Вишня під снігом

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Пляцок Вишня під снігом! Зберігайте і готуйте.
Що треба:
Тісто:
- борошно - 370 г;
- розпушувач - 6 г;
- вершкове масло - 140 г;
- яйця - 2 шт;
- цукор - 130 г;
- сметана - 40 г;
Начинка для коржа:
- вишні без кісточок - 200 г;
- горіхи волоські - 150 г (+50 г для обсипання боків);
- білок яєць - 3 шт;
- сіль - дрібка;
- цукор - 130 г;
- крохмаль кукурудзяний - 1 ч.л;
- какао - 1 ст.л;
Крем:
- жовтки - 3 шт;
- молоко - 300 мл;
- цукор - 70 г;
- ванільний цукор - 20 г;
- кукурудзяний крохмаль - 20 г;
- масло - 200 г;
- згущене молоко (сире)- 100 г;
Приготування:
Коржі: яйця з цукром збити, додати сметану та мʼяке масло, перемішати. Додати борошно з розпушувачем і замісити мʼяке тісто. Розділити на 2 частини (меншу і більшу). Меншу покласти в морозилку на 30 хв. Більше частину розкачуємо, кладемо у форму (25х35 см), трошки робимо бортик. Тісто посипаємо какао, викладаємо вишні, подрібнені горіхи. Заливаємо все це білковою сумішшю (білок збити з цукром та сіллю, до рідкої білої маси, додати крохмаль, перемішати). Поверх залитого шару натираємо на велике тертку тісто з морозилки і ставимо випікатися при 180 градусах 25 хв. Даємо схолонути, розрізаємо на дві частини і перемащуємо кремом.
Крем: жовтки, цукор, ванільний цукор та крохмаль перемішати, додати молоко, ще раз перемішати до однорідності. Ставимо на вогонь і постійно помішуючи заварюємо до загустіння. Даємо схолонути і ставимо на 20 хв в холодильник. Масло кімн.температури збиваємо міксером, додаємо згущене молоко. Збиваємо разом і по столовій ложці поступово додаємо заварний крем продовжуючи збивати. Крем має бути пухким.
Перемащуємо корж, залишивши трохи крему, щоб обмастити боки. Поверх викладаємо ще один корж і посипаємо цукровою пудрою. Боки змащені кремом обсипаємо подрібненими горіхами. Ставимо в холод на 12 годин. Смачного.
Пиріжки з фаршем або біляші на тісті з кефіром: це дуже смачно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!