Навіть свекруха попросить дати цей рецепт: картопляна запіканка з куркою за годину
"Родзинка" цієї запіканки з куркою і грибами — вершковий соус

Картопляна запіканка з куркою і грибами/Фото: appetito
Приготування картопляної запіканки з куркою і грибами — це страва, що поєднує в собі ніжність картоплі, соковитість курки й аромат грибів, обов'язково стане улюбленим у вашому кулінарному репертуарі. Кожен шар запіканки просочений вершково-грибним соусом, надаючи їй неповторний смак і аромат. Простота приготування та доступність інгредієнтів роблять цю запіканку ідеальним вибором для будь-якого випадку.
Інгредієнти:
- картопля - 500 г
- майонез - 100 г (за бажанням)
- тертий сир - 200 г
- гриби (нарізані слайсами) - 300 г
- куряче філе (нарізане на слайси) - 400 г
- сирний сир або сметана для змазування
- яйця - 2 шт.
- молоко - 100 мл
- часник - 2 зубчики
- сіль і спеції - за смаком
Приготування: Почніть з нарізки картоплі слайсами і викладіть їх першим шаром у форму. При бажанні кожен шар картоплі можна змастити майонезом. Потім посипте трохи сиром і викладіть нарізані слайсами гриби, зверху знову додайте сир. Після грибів йде ще один шар картоплі, а потім нарізану на слайси курку. Курку можна змастити сирним сиром або сметаною, якщо хочете. Завершіть шарами картоплі та сиру.
Для заливки збийте яйця з молоком, додайте подрібнений часник, сіль і спеції. Є альтернативний варіант заливки: збиті яйця змішати зі сметаною, молоком і спеціями. Обережно залийте підготовлену суміш по всій поверхні страви й посипте сиром. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом однієї години.
Легкий салат до святкового столу з хамоном та сирними кульками: з ним зайві кілограми не страшні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!