Закарпатські гомбовці на пару: традиційний смак у кожній кульці
Ідеальні для родинної трапези або святкового столу, вони точно припадуть до смаку кожному

Закарпатські гомбовці на пару/Фото: скрін із відео emiliya.yevtushenko
Закарпатські гомбовці — це традиційна страва, яка займає особливе місце в серцях багатьох українців. Їх готують з м’якого дріжджового тіста, а начинка може бути різною: від варення до свіжих ягід або фруктів.
Інгредієнти для великої порції (на 6 осіб):
- 1 кг борошна.
- 500 мл теплого молока.
- 2 яйця.
- 4 ст. л. олії.
- 30 г живих дріжджів.
- 100 г цукру.
- 2 ч. л. солі (без гірки).
Начинка – варення на ваш вибір.
Приготування:
- Для початку розведіть дріжджі з цукром, додайте трохи теплого молока і розмішайте до розчинення цукру.
- У просіяне борошно додаємо цукор, розчинені дріжджі, тепле молоко, сіль, збиті яйця. Замішуємо тісто і даємо йому піднятися в теплому місці близько години.
- Після того як тісто підійде, розкатуємо його на товщину близько пів сантиметра, кладемо варення або навіть половинки слив і формуємо кульки.
- Якщо хочете більші гомбовці – робіть, але для мене ідеальні малі. Готуємо саморобну пароварку: на каструлю натягуємо марлю, заливаємо воду до половини і доводимо до кипіння. Викладаємо гомбовці і накриваємо кришкою. Варити потрібно всього 3 хвилини.
- Готові гомбовці заливаємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо подрібненими горіхами.
Спробуйте приготувати картопляний гратен за цим рецептом.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні