ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Закарпатські гомбовці на пару: традиційний смак у кожній кульці

Рецепти 09:06 - 23 листопада 2024

Ідеальні для родинної трапези або святкового столу, вони точно припадуть до смаку кожному

Закарпатські гомбовці на пару: традиційний смак у кожній кульці

Закарпатські гомбовці на пару/Фото: скрін із відео emiliya.yevtushenko

Закарпатські гомбовці — це традиційна страва, яка займає особливе місце в серцях багатьох українців. Їх готують з м’якого дріжджового тіста, а начинка може бути різною: від варення до свіжих ягід або фруктів.

Інгредієнти для великої порції (на 6 осіб):

  • 1 кг борошна.
  • 500 мл теплого молока.
  • 2 яйця.
  • 4 ст. л. олії.
  • 30 г живих дріжджів.
  • 100 г цукру.
  • 2 ч. л. солі (без гірки).

Начинка – варення на ваш вибір.

Приготування:

  1. Для початку розведіть дріжджі з цукром, додайте трохи теплого молока і розмішайте до розчинення цукру.
  2. У просіяне борошно додаємо цукор, розчинені дріжджі, тепле молоко, сіль, збиті яйця. Замішуємо тісто і даємо йому піднятися в теплому місці близько години.
  3. Після того як тісто підійде, розкатуємо його на товщину близько пів сантиметра, кладемо варення або навіть половинки слив і формуємо кульки.
  4. Якщо хочете більші гомбовці – робіть, але для мене ідеальні малі. Готуємо саморобну пароварку: на каструлю натягуємо марлю, заливаємо воду до половини і доводимо до кипіння. Викладаємо гомбовці і накриваємо кришкою. Варити потрібно всього 3 хвилини.
  5. Готові гомбовці заливаємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо подрібненими горіхами.

Спробуйте приготувати картопляний гратен за цим рецептом.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин