Неймовірно смачний пляцок: готуйте та насолоджуйтесь
Покроковий відеорецепт приготування Неймовірно смачний пляцок

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Що треба: Форма розміром - 25х30 см (можливе трошки відхилення в одну чи іншу сторону);
Тісто:
- масло - 200 г;
- жовтки яєць - 3 шт;
- сметана - 250 мл;
- борошно - 500 г (+-);
Начинка :
- вишні - 800 г;
- вишневе желе - 2 п;
- цукор ванільний - 1 п;
- крохмаль - 3 ст.л;
- білки яєць - 3 шт;
- цукор - 1 скл (250 мл);
- волоські горіхи - 300 г;
Приготування:
Вишні відцідити і зʼєднати з сухою сумішшю желе, крохмалем і ванільним цукром.
Білки збити з цукром і додати подрібнені горіхи, акуратно перемішати.
Крем 1:
- 250 г макової начинки (готової);
- цукор - 50 г;
- масло - 100 г;
Збити масло з цукром, додати макову начинку і перемішати).
Крем 2:
- масло - 300 г;
- цукор - 150 г;
(У відео використано замість масляного крему вершковий: вершковий сир - 500 г; вершки 33% - 300 мл; цукрова пудра - 150 г. Все збити до густоти).
Готуємо тісто: масло перетерти з борошном, додати сметану, жовтки і замісити тісто. Розділити на 6 частин і поставити на кілька годин в холодильник. Дістати, розкачати, перекласти в форму і викласти поверх вишні (половину порції вишен ). Наверх покласти ще один пласт розкатаного тіста, добре защипнути з нижнім тістом і випікати при температурі 190 градусів - 25 хв. Так випекти два коржі з вишнями, і ще один з начинкою зі збитих білків та горіхів по тому ж принципу.
Складаємо пляцок: дно дощечки промастити трошки кремом і покласти корж з вишнями. Поверх помастити половиною макового крему і на нього викласти інший крем, масляний або як у мене вершковий. Далі кладемо корж з горіхами, знову маковий крем, масляний(/або вершковий) і знову корж з вишнями. Обмащуємо кремом боки, верх за бажанням теж кремом або іншим декором, шоколадом або ін. Помастити все кремом і посипати залишками горіхів. Дати настоятися не менше 12 годин. Смачного.
Брускета Цезар і сирні кульки: 2 рецепти на новорічний стіл.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!