ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неймовірно смачний пляцок: готуйте та насолоджуйтесь

Рецепти 14:47 - 25 листопада 2024

Покроковий відеорецепт приготування Неймовірно смачний пляцок

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Що треба: Форма розміром - 25х30 см (можливе трошки відхилення в одну чи іншу сторону);

Тісто:

  • масло - 200 г;
  • жовтки яєць - 3 шт;
  • сметана - 250 мл;
  • борошно - 500 г (+-);

Начинка :

  • вишні - 800 г;
  • вишневе желе - 2 п;
  • цукор ванільний - 1 п;
  • крохмаль - 3 ст.л;
  • білки яєць - 3 шт;
  • цукор - 1 скл (250 мл);
  • волоські горіхи - 300 г;

Приготування:

Вишні відцідити і зʼєднати з сухою сумішшю желе, крохмалем і ванільним цукром.

Білки збити з цукром і додати подрібнені горіхи, акуратно перемішати.

Крем 1:

  • 250 г макової начинки (готової);
  • цукор - 50 г;
  • масло - 100 г;

Збити масло з цукром, додати макову начинку і перемішати).

Крем 2:

  • масло - 300 г;
  • цукор - 150 г;

(У відео використано замість масляного крему вершковий: вершковий сир - 500 г; вершки 33% - 300 мл; цукрова пудра - 150 г. Все збити до густоти).

Готуємо тісто: масло перетерти з борошном, додати сметану, жовтки і замісити тісто. Розділити на 6 частин і поставити на кілька годин в холодильник. Дістати, розкачати, перекласти в форму і викласти поверх вишні (половину порції вишен ). Наверх покласти ще один пласт розкатаного тіста, добре защипнути з нижнім тістом і випікати при температурі 190 градусів - 25 хв. Так випекти два коржі з вишнями, і ще один з начинкою зі збитих білків та горіхів по тому ж принципу.

Складаємо пляцок: дно дощечки промастити трошки кремом і покласти корж з вишнями. Поверх помастити половиною макового крему і на нього викласти інший крем, масляний або як у мене вершковий. Далі кладемо корж з горіхами, знову маковий крем, масляний(/або вершковий) і знову корж з вишнями. Обмащуємо кремом боки, верх за бажанням теж кремом або іншим декором, шоколадом або ін. Помастити все кремом і посипати залишками горіхів. Дати настоятися не менше 12 годин. Смачного.

Брускета Цезар і сирні кульки: 2 рецепти на новорічний стіл.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин