ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Українська старовинна каша "Зозуля": приготуйте рецепт з Вінницької області

Рецепти 18:45 - 25 листопада 2024

Готується всього 40 хвилин

Українська старовинна каша "Зозуля": приготуйте рецепт з Вінницької області

Фото згенеровано ШІ

Старовинна українська каша "Зозуля" готується з пшона. Рецепт її простий, але цікавий. "Зозулею" кашу називають через її забарвлення: воно схоже на пташку.

Що треба:

  • Пшоно - 100 г
  • Молоко 3,2% - 330 мл
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Цукор - 65 г
  • Сіль - 1/6 г
  • Мак - 45 г
  • Масло вершкове 82% - 100 г

Приготування:

Вимиту пшоняну крупу покладіть у горщик та залийте молоком. Поставте горщик у духовку або піч. Молоко в горщику повинно закипіти, але не збігти. Доки каша вариться, час від часу помішуйте її, щоб не підгоріла. Коли крупа буде напівготовою, можна починати збивати яйця.

Розбийте в мисочку яйця. Всипте цукор, сіль, за бажанням додайте ваніль. Добре розмішайте.

Вийміть горщик із духовки. Додайте збите яйце та всипте мак (можна використовувати як сухий, так і заздалегідь намочений мак). Додайте масло та розмішайте. Поставте горщик у духовку ще на 15 хвилин.

Вийміть горщик із духовки та зачекайте ще кілька хвилин, перш ніж подавати на стіл.

Раніше ми писали про те, як приготувати курка з печерицями по-болгарськи.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин