Українська старовинна каша "Зозуля": приготуйте рецепт з Вінницької області
Готується всього 40 хвилин

Фото згенеровано ШІ
Старовинна українська каша "Зозуля" готується з пшона. Рецепт її простий, але цікавий. "Зозулею" кашу називають через її забарвлення: воно схоже на пташку.
Що треба:
- Пшоно - 100 г
- Молоко 3,2% - 330 мл
- Яйця курячі - 2 шт.
- Цукор - 65 г
- Сіль - 1/6 г
- Мак - 45 г
- Масло вершкове 82% - 100 г
Приготування:
Вимиту пшоняну крупу покладіть у горщик та залийте молоком. Поставте горщик у духовку або піч. Молоко в горщику повинно закипіти, але не збігти. Доки каша вариться, час від часу помішуйте її, щоб не підгоріла. Коли крупа буде напівготовою, можна починати збивати яйця.
Розбийте в мисочку яйця. Всипте цукор, сіль, за бажанням додайте ваніль. Добре розмішайте.
Вийміть горщик із духовки. Додайте збите яйце та всипте мак (можна використовувати як сухий, так і заздалегідь намочений мак). Додайте масло та розмішайте. Поставте горщик у духовку ще на 15 хвилин.
Вийміть горщик із духовки та зачекайте ще кілька хвилин, перш ніж подавати на стіл.
Раніше ми писали про те, як приготувати курка з печерицями по-болгарськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!