ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Свіжий і легкий рецепт для гурманів: салат із креветками та руколою

Рецепти 09:34 - 27 листопада 2024

Ароматні смажені креветки стають головним акцентом цього легкого і поживного салату, який ідеально підходить для обіду або романтичної вечері

Салат із креветками нашвидкоруч / Фото: Freepik

Салат із креветками нашвидкоруч / Фото: Freepik

Салат із креветками, апельсином і руколою – це поєднання свіжості та яскравих смаків.

Соковиті шматочки апельсина додають ніжної кислинки, пряна рукола гармонійно поєднується з солодкими томатами чері, а хрусткі горіхи надають страві текстурної довершеності.

Інгредієнти

  • Креветки – 200 г (очищені);
  • Рукола – 50 г;
  • Листя салату (на вибір) – 50 г;
  • Апельсин – 1 шт.;
  • Томат чері – 6–8 шт.;
  • Горіхи волоські або пекан – 30 г;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Лимонний сік – 1 ст. л.;
  • Сіль, перець – на смак;
  • Мед (опціонально) – 1 ч. л.

Покрокові інструкції

  1. Очистіть креветки, промийте та просушіть. У сковороді розігрійте 1 ст. л. оливкової олії та швидко обсмажте креветки з обох сторін (по 2–3 хвилини). Додайте сіль, перець, трохи лимонного соку для аромату.
  2. Очистіть апельсин від шкірки та білої плівки. Наріжте його сегментами.
  3. Руколу та листя салату промийте, обсушіть і викладіть на тарілку. Додайте розрізані навпіл томати чері.
  4. На салатну основу викладіть смажені креветки, сегменти апельсина та подрібнені горіхи.
  5. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець. Полийте салат перед подачею.
  6. Салат подавайте одразу, щоб він зберіг свіжість і хрусткість.

Також зверніть увагу на вишуканий салат із лососем та овочами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин