Рецепт, який можна приготувати без світла: паштет з тунцем та оливками
Його можна використати для намазки на грінки чи хрумкий багет

Фото: pexels
Тунець чудово поєднується з ніжним крем-сиром, свіжою зеленню, оливками і лимоном. На приготування у вас піде хвилин 20. Потім паштет можна намастити на багет чи грінки.
Що треба:
- одна консервована банка тунця
- 150 г оливок без кісточок
- один лимон
- 5 гілочок петрушки
- 200 г будь-якого крем-сиру
- один багет 1
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 2-3 дрібки сухого орегано або суміш пряних трав
- сіль та перець за смаком
Приготування:
Оливки без кісточок (100-120 г) подрібніть ножем. Лимон помийте і зріжте верхній шар жовтої цедри так, щоб вийшли тонкі смужки..Помийте 5 гілочок петрушки, відокремте листя від стебел і дрібно поріжте.
Відкрийте банку з тунцем та злийте весь сік. Змішайте тунець, оливки, цедру лимона, зелень петрушки і 200 г крем-сиру в одній посудині. Після цього посоліть і поперчіть готовий паштет за смаком.
Наріжте багет на однакові шматочки і трохи підсушіть його на сковорідці. Намастіть на багет паштет та прикрасьте цедрою лимона або зеленню.
Раніше ми писали, як приготувати суп з рисом та сардиною.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!