Голубці: На кожне свято мусово мають бути
Покроковий відеорецепт приготування Голубці

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Голубці. Хто не любить голубці, люди.. то cook_julija_simonchuk не знає що казати і говорити... Мусите приготувати і ще раз спробувати. На кожне свято мусово мають бути!
Що треба:
- рис - 1 скл;
- фарш - 600-700 г;
- цибуля - 2 шт;
- морква - 1 шт;
- капуста - 1-2 головки;
- олія - для смаження;
- томатна паста - 2 ст.л;
- сметана - 200 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Приготування:
Готуємо капусту: вирізаємо частину качана так, як у відео. Кладемо капустину в каструлю з гарячою водою на вогні і злегка відварюємо знімаючи поступово листя. Молоду капусту варимо близько хвилини, стару 2-3 хв. Але завжди памʼятайте, краще не доварити ніж переварити, тому не переваріть.
Даємо схолонути і обрізаємо загрубілі стебла, велике листя ділимо на половину, як у відео.
Готуємо начинку: я рис зазвичай відварюю до напівготовності. Знаю що багато хто дає сирий, але я відварюю. Додаю сюди фарш, і посмажену цибулю з морквою на олії. Посолити, поперчити (я ще додала приправу до голубців і гарно вимішати. На листя викласти начинку і завернути як у відео. Так формуємо всі голубці. На дно каструлі викласти кілька листочків капусти (іноді я кладу ще на дно сало смужками) і викласти щільно голубці один біля одного. Залити заливкою (для цього змішати сметану з томатною пастою і водою), так щоб покрило голубці, накрити кришкою і тушкувати на плиті на невеликому вогні або ж як я запекти в духовці при температурі 180 градусів -1-1,5 години.
Зготували, даємо постояти трохи і можемо смакувати.
Паста з лососем у вершково-сирному соусі: смачно та корисно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!