ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Голубці: На кожне свято мусово мають бути

Рецепти 14:16 - 02 грудня 2024

Покроковий відеорецепт приготування Голубці

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Голубці. Хто не любить голубці, люди.. то cook_julija_simonchuk не знає що казати і говорити... Мусите приготувати і ще раз спробувати. На кожне свято мусово мають бути!

Що треба:

  • рис - 1 скл;
  • фарш - 600-700 г;
  • цибуля - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • капуста - 1-2 головки;
  • олія - для смаження;
  • томатна паста - 2 ст.л;
  • сметана - 200 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Приготування:

Готуємо капусту: вирізаємо частину качана так, як у відео. Кладемо капустину в каструлю з гарячою водою на вогні і злегка відварюємо знімаючи поступово листя. Молоду капусту варимо близько хвилини, стару 2-3 хв. Але завжди памʼятайте, краще не доварити ніж переварити, тому не переваріть.

Даємо схолонути і обрізаємо загрубілі стебла, велике листя ділимо на половину, як у відео.

Готуємо начинку: я рис зазвичай відварюю до напівготовності. Знаю що багато хто дає сирий, але я відварюю. Додаю сюди фарш, і посмажену цибулю з морквою на олії. Посолити, поперчити (я ще додала приправу до голубців і гарно вимішати. На листя викласти начинку і завернути як у відео. Так формуємо всі голубці. На дно каструлі викласти кілька листочків капусти (іноді я кладу ще на дно сало смужками) і викласти щільно голубці один біля одного. Залити заливкою (для цього змішати сметану з томатною пастою і водою), так щоб покрило голубці, накрити кришкою і тушкувати на плиті на невеликому вогні або ж як я запекти в духовці при температурі 180 градусів -1-1,5 години.

Зготували, даємо постояти трохи і можемо смакувати.

Паста з лососем у вершково-сирному соусі: смачно та корисно.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин