ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Торт "Монастирська хата": рецепт смаколика з дитинства

Рецепти 14:30 - 08 грудня 2024

Цей тортик точно куштували усі

Торт "Монастирська хата": рецепт смаколика з дитинства

Торт "Монастирська хата"/Фото: istockphoto

Впевнені, що цей тортик куштували усі. Він має неповторний смак.. Лише уявіть, ніжне, тонке тісто, вишня, яка надає торту приємну кислинку та соковитість в поєднанні з солодким сметанним кремом. Це надзвичайно смачно!

Тісто:

  • 200 г вершкового масла (мʼяке, 82%)
  • 200 г сметани (10-20%)
  • 5 г соди
  • 1 г солі
  • 400 г борошна

Змішайте в мисці: сметану, соду, сіль, вершкове масло.

Додайте борошно, замісіть тісто.

Розділіть на 6 частин, оберніть харчовою плівкою, відправте в холодильник на 2 год.

Вишнева начинка:

  • 1 кг вишні
  • 100 г цукру
  • 100 г кукурудзяного крохмалю

Відправте в сотейник вишню, цукор та кукурудзяний крохмаль.

При постійному помішуванні доведіть до кипіння. Кип’ятіть 1 хвилину, зніміть з плити.

Перекладіть у миску, накрийте плівкою "в контакт". Охолодіть.

Крем:

  • 500 г сметани (20-30%)
  • 200 мл вершків
  • 200 г цукрової пудри
  • цедра 1 лимона

Об’єднайте сметану, цукрову пудру, лимонну цедру.

Збийте вершки до м’яких піків, відправте їх до сметани, делікатно перемішайте.

Накрийте крем плівкою "в контакт" і приберіть у холодильник на 1 год.

Сформуйте коржі:

Увімкніть духовку на 180°.

Витягніть тісто з холодильника, залиште на 20-30 хв.

Розкотіть тісто у вигляді стрічки довжиною 50 см та шириною 8-9 см.

Перекладіть начинку в кондитерський мішок і викладіть посередині вздовж стрічки з тіста.

Накрийте начинку тістом зверху, стик підверніть, щоб вийшла ковбаска. Заверніть її по спіралі у вигляді равлика.

Сформуйте ще одну таку ж "ковбаску" з начинкою, продовжуйте викладати її по спіралі — діаметр не більше 18 см.

Відправте випікатися в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Приготуйте ще два такі ж коржі. Дайте коржам охолонути.

Сформуйте торт:

Помістіть у кільце діаметром 20 см перший корж, змастіть його зверху кремом. Далі так само викладіть ще 2 коржі і теж змастіть їх кремом.

Зніміть кільце, обмажте торт кремом. Відправте торт в холодильник на 5-6 год.

Задекоруйте торт тертим шоколадом. Смачного!

Рулет "Оселедець під шубою": улюблений салат на Новий рік в новому варіанті.

Джерело: lizaglinskaya

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин