ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пляцок "П'яничка": п'янкий аромат та надзвичайно ніжна текстура

Рецепти 14:08 - 09 грудня 2024

Традиційний бабусин рецепт

Пляцок "П'яничка": п'янкий аромат та надзвичайно ніжна текстура

Пляцок "П'яничка"/Фото: скрін

Пропонуємо рецепт оригінального десерту на будь-яку подію — пляцок "П'яничка". Хто не любить алкоголь тоді просто не додавайте його.

Інгредієнти:

Для коржа потрібно:

  • білки 6 шт.
  • цукор 170 г.
  • 80 сухого маку
  • 80 г кокосової стружки
  • розпушувач 10 г.

Білки з цукром збиваємо до стійких піків, це важливо!

Спершу починаємо поступово збивати з цукром на меншій швидкості, а потім вже додаємо швидкість більшу.

Потім додаємо сухий мак, кокосову стружку, розпушувач і перемішуємо лопаткою.

Викладаємо на деко та випікаємо при 170 градусах 40 хв до сухого сірника. Повністю охолоджуємо.

Заварний крем:

  • жовтки 6 шт.
  • цукор 150 г.
  • крохмаль кукурудзяний 40 г.
  • молоко 0,5 л.
  • вершкове масло 300 г.

Жовтки збиваємо з цукром, потім вливаємо молоко, крохмаль і перемішуємо міксером.

Ставимо на вогонь, постійно помішуючи варимо до загустіння.

Після закипання проварюємо буквально 2-3 хв, накриваємо харчовою плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.

Мʼяке вершкове масло збиваємо міксером, поступово додаємо заварний крем і збиваємо до пишності.

Додатково:

  • шоколадний крекер 360 г (2 упаковки)
  • коньяк або горілка

На корж викладаємо 1/4 крему, потім шар змоченого крекера у коньяку, знову крем, знову шар крекера і т.д.

Ставимо в холодильник до повного застигання крему, потім прикрашаємо(я поливала глазур’ю) і смакуємо.

Торт "Монастирська хата": рецепт смаколика з дитинства

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин