Пляцок "П'яничка": п'янкий аромат та надзвичайно ніжна текстура
Традиційний бабусин рецепт

Пляцок "П'яничка"/Фото: скрін
Пропонуємо рецепт оригінального десерту на будь-яку подію — пляцок "П'яничка". Хто не любить алкоголь тоді просто не додавайте його.
Інгредієнти:
Для коржа потрібно:
- білки 6 шт.
- цукор 170 г.
- 80 сухого маку
- 80 г кокосової стружки
- розпушувач 10 г.
Білки з цукром збиваємо до стійких піків, це важливо!
Спершу починаємо поступово збивати з цукром на меншій швидкості, а потім вже додаємо швидкість більшу.
Потім додаємо сухий мак, кокосову стружку, розпушувач і перемішуємо лопаткою.
Викладаємо на деко та випікаємо при 170 градусах 40 хв до сухого сірника. Повністю охолоджуємо.
Заварний крем:
- жовтки 6 шт.
- цукор 150 г.
- крохмаль кукурудзяний 40 г.
- молоко 0,5 л.
- вершкове масло 300 г.
Жовтки збиваємо з цукром, потім вливаємо молоко, крохмаль і перемішуємо міксером.
Ставимо на вогонь, постійно помішуючи варимо до загустіння.
Після закипання проварюємо буквально 2-3 хв, накриваємо харчовою плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
Мʼяке вершкове масло збиваємо міксером, поступово додаємо заварний крем і збиваємо до пишності.
Додатково:
- шоколадний крекер 360 г (2 упаковки)
- коньяк або горілка
На корж викладаємо 1/4 крему, потім шар змоченого крекера у коньяку, знову крем, знову шар крекера і т.д.
Ставимо в холодильник до повного застигання крему, потім прикрашаємо(я поливала глазур’ю) і смакуємо.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!