ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Красиве та смачне кавове желе

Рецепти 13:57 - 12 грудня 2024

М’який довершений смак просто чудовий

Красиве та смачне кавове желе

Фото згенеровано ШІ

Кавове желе виходить дуже гарне. Просто дивишся і очима вже їси. Його смак глибокий, пом’якшений молочними нотками. Просто насолода. Готується надлегко. Із вказаних інгредієнтів вийде 6 порцій.

Що треба:

  • 600 мл води
  • 2 столові ложки (14 г) розчинної кави
  • ½ склянки цукру
  • ⅛ чайної ложки солі
  • 1 столова ложка (8 г) порошку агар-агару
  • 200 мл кокосового молока (напівжирного)
  • 200 мл згущеного молока без цукру
  • 200 мл води
  • ½ склянки (100 г) цукру
  • ⅛ чайної ложки солі
  • 1 столова ложка (8 г) порошку агар-агару

Приготування:

Першим треба приготувати кавовий шар. Для цього у середній каструлі з'єднайте воду і порошок агар-агару. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, щоб агар-агар повністю розчинився. Зменшіть вогонь до середнього і додайте розчинну каву, цукор і сіль. Перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою, щоб суміш залишалася теплою.

Далі приготуйте кокосовий шар. В іншій каструлі з'єднайте кокосове молоко, згущене молоко, воду, цукор, сіль і порошок агар-агару. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини. Переконайтеся, що цукор і агар-агар повністю розчинилися. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою, щоб суміш залишалася теплою.

Переходьте до складання шарів. Налийте 1/3 кавової суміші (приблизно 170-180 мл) у форму. Видаліть бульбашки повітря за допомогою зубочистки. Дайте шару застигнути за кімнатної температури до стану легкої липкості, але не повного затвердіння. Потім додайте 1/3 кокосової суміші (170-180 мл) зверху. Продовжуйте чергувати шари до повного використання обох сумішей. Якщо шари починають застигати в каструлях, підігрійте їх для повторного розчинення.

Накрийте форму і приберіть у холодильник мінімум на 2-4 години. Перед подачею акуратно проведіть ножем по краях форми, переверніть її і наріжте желе на шматочки.

Раніше ми писали про те, як приготувати сало по-гуцульськи.

Джерело: kanapulka

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин