Красиве та смачне кавове желе
М’який довершений смак просто чудовий

Фото згенеровано ШІ
Кавове желе виходить дуже гарне. Просто дивишся і очима вже їси. Його смак глибокий, пом’якшений молочними нотками. Просто насолода. Готується надлегко. Із вказаних інгредієнтів вийде 6 порцій.
Що треба:
- 600 мл води
- 2 столові ложки (14 г) розчинної кави
- ½ склянки цукру
- ⅛ чайної ложки солі
- 1 столова ложка (8 г) порошку агар-агару
- 200 мл кокосового молока (напівжирного)
- 200 мл згущеного молока без цукру
- 200 мл води
- ½ склянки (100 г) цукру
- ⅛ чайної ложки солі
- 1 столова ложка (8 г) порошку агар-агару
Приготування:
Першим треба приготувати кавовий шар. Для цього у середній каструлі з'єднайте воду і порошок агар-агару. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, щоб агар-агар повністю розчинився. Зменшіть вогонь до середнього і додайте розчинну каву, цукор і сіль. Перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою, щоб суміш залишалася теплою.
Далі приготуйте кокосовий шар. В іншій каструлі з'єднайте кокосове молоко, згущене молоко, воду, цукор, сіль і порошок агар-агару. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини. Переконайтеся, що цукор і агар-агар повністю розчинилися. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою, щоб суміш залишалася теплою.
Переходьте до складання шарів. Налийте 1/3 кавової суміші (приблизно 170-180 мл) у форму. Видаліть бульбашки повітря за допомогою зубочистки. Дайте шару застигнути за кімнатної температури до стану легкої липкості, але не повного затвердіння. Потім додайте 1/3 кокосової суміші (170-180 мл) зверху. Продовжуйте чергувати шари до повного використання обох сумішей. Якщо шари починають застигати в каструлях, підігрійте їх для повторного розчинення.
Накрийте форму і приберіть у холодильник мінімум на 2-4 години. Перед подачею акуратно проведіть ножем по краях форми, переверніть її і наріжте желе на шматочки.
Раніше ми писали про те, як приготувати сало по-гуцульськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!