Оксамитова курка по-китайськи: соковитість у кожному шматочку
Простий рецепт із приголомшливим результатом – ваша родина буде в захваті!

Китайська оксамитова курка / Фото: thewoksoflife.com
Оксамитова курка – це справжній тріумф ніжності та соковитості! Такий метод приготування використовують у китайській кухні для надання м’ясу особливої текстури.
Секрет полягає у маринаді з соєвого соусу, кукурудзяного крохмалю та олії.
Нарізане філе курки замочується у цьому маринаді, щоб кожен шматочок ввібрав у себе максимум смаку та зберіг усі соки під час обсмажування.
Перед тим, як нарізати курку, трохи підморозьте її – так буде легше отримати рівні шматочки. Обов’язково нарізайте поперек волокон, щоб м’ясо було максимально ніжним.
Інгредієнти
- Куряче філе – 400 г
- Вода – 3 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
- Олія – 1 ч. л.
Покроковий рецепт
- Наріжте куряче філе поперек волокон на шматочки завтовшки до 1 см і завдовжки до 5 см. Якщо філе трохи підморозити, нарізати буде набагато легше.
- У мисці змішайте шматочки курки з водою та соєвим соусом. Перемішайте так, щоб маринад повністю покрив м’ясо. Залиште на 5-10 хвилин, щоб маринад вбрався.
- Додайте кукурудзяний крохмаль і олію. Знову ретельно перемішайте. Залиште курку маринуватися ще на 15-20 хвилин.
- Добре розігрійте вок або сковороду з кількома ложками олії. Викладіть курку одним шаром і обсмажуйте на середньому вогні, доки м’ясо стане непрозорим і підрум’яниться.
- Подавайте оксамитову курку з гарніром із рису або овочів. Смакуйте ніжним м’ясом і насолоджуйтесь азійськими нотками!
Також рекомендуємо приготувати теплий сендвіч "Міцний Макс".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!