Смакота до новорічного столу: рецепт запеченого лосося
Здивуйте гостей та близьких

Смакота до новорічного столу: рецепт запеченого лосося / Фото: скриншот з відео
Гарний варіант до святкового столу.
Вам знадобиться:
- 800 г лосося
- сіль, перець та спеції до риби на смак
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів (режим верх-низ + конвекція).
- Ретельно промийте рибу, висушіть паперовим рушником і розріжте навпіл, не прорізаючи шкірку. Видаліть кісточки та зайвий жир.
- Наріжте рибу порційними шматками.
- Приправте сіллю, перцем і спеціями, добре натріть кожен шматок з усіх боків.
- Візьміть шматок риби та обережно відділіть шкірку з одного боку, не відриваючи її до кінця, щоб зберегти цілісність. Сформуйте стейк: частину без шкірки загорніть всередину, обгортаючи її рештою риби. Зафіксуйте конструкцію шкіркою, що залишилася, обмотайте ниткою та покладіть у форму для запікання. Повторіть процес для всіх шматків.
- Запікайте 30–35 хвилин. Перед подачею зніміть нитку з кожного стейка. Смачно подавати страву з картопляним пюре та шматочком лимона
Нещодавно ми ділилися рецептом класичного вінегрету.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні