Рецепт святкової закуски: готуємо фаршировані гриби у беконі
Ця страва має всі шанси стати фавориткою на вашому святковому столі

Фаршировані гриби у беконі/Фото: istockphoto
Гриби у беконі – це вишукана закуска для святкового столу та смачна страва, яку можна приготувати для вечері з родиною або друзями. Цей рецепт поєднує ніжний вершковий смак із солонуватою пікантністю бекону та створює справжній кулінарний витвір.
Цей рецепт підкорює поєднанням текстур у страві: хрусткий бекон, ніжна начинка та соковиті гриби. Та найкраще те, що він не потребує надмірних зусиль або складних інгредієнтів.
Інгредієнти
- Печериці (великі) - 10 шт.
- Вершковий сир - 100 г
- Твердий сир - 50 г
- Цибуля - 1 шт.
- Бекон - 100 г
- Соус барбекю
Приготування:
- Спочатку ретельно промийте печериці під проточною водою, очистьте шапочки від забруднень та видаліть ніжки, але не викидайте їх.
- Подрібніть ніжки грибів разом із цибулею.
- Розігрійте пательню, додайте трохи олії та обсмажуйте суміш на середньому вогні протягом 5-10 хвилин до золотистого кольору.
- Після охолодження додайте вершковий та тертий твердий сир. Добре перемішайте, щоб утворилася однорідна маса.
- Наповніть кожну шапочку начинкою. Постарайтеся, щоб начинка трохи виступала зверху, адже після запікання вона набуде красивої золотистої скоринки.
- Кожен фарширований грибочок загорніть в тонкий шматок бекону. Якщо бекон погано тримається, його можна закріпити зубочисткою.
- Змастіть гриби у беконі соусом барбекю, щоб додати аромат і легкий солодкувато-димний присмак.
- Викладіть гриби на деко, застелене пергаментом або змащене невеликою кількістю олії. Розігрійте духовку до 200°C і випікайте протягом 20 хвилин. Бекон має стати хрустким, а гриби – соковитими.
- Подавайте гриби гарячими, зверху присипавши їх свіжою зеленню. Вони чудово поєднуються з білим часниковим соусом або пікантним сирним діпом.
Поради:
- До сирної начинки можна додати подрібнене куряче філе, горіхи, подрібнені трави або навіть шматочки в’ялених помідорів.
- Якщо у вас немає соусу барбекю, його можна замінити томатним соусом із додаванням улюблених спецій.
Ця страва має всі шанси стати фавориткою на вашому святковому столі. Вона має вишуканий вигляд, легко готується і чудово смакує. Не бійтеся експериментувати, додавайте до начинки нові інгредієнти та насолоджуйтеся.
Стане окрасою вашого столу: відеорецепт торта "Різдвяний пеньок".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!