ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт пюре із сулугуні: тягнеться за виделкою на 30 сантиметрів

Рецепти 06:00 - 11 січня 2025

Усе завдяки величезній кількості сулугуні. Він, нарізаний, вводиться в готове картопляне пюре і розчиняється в ньому

Картопляне пюре ташміджабі / Фото: instagram.com

Картопляне пюре ташміджабі / Фото: instagram.com

Подавати ташміджабі краще в глиняному посуді порційно

Усе, де є сулугуні, – це грузинська кухня. Цей сир придумали та дуже люблять там.

З ним готують не лише ситні омлети, його, як з'ясувалося, додають у картопляне пюре.

Звичайна страва дуже швидко перетворюється на справжнє гастрономічне шоу – за виделкою тягнуться ароматні нитки сулугуні.

Весь процес приготування ташміджабі складається з постійного помішування на вогні.

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг
  • Сир сулугуні – 550 г
  • Молоко – 250 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль – на смак

Як приготувати

  1. Очищену картоплю відварити до повної готовності у підсоленій воді. Злити воду.
  2. Зробити пюре та додати вершкове масло. Каструлю з пюре поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати.
  3. Сулугуні нарізати на невеликі шматочки. Додати в пюре. Інтенсивно перемішати, щоб сир розплавився та змішався з картоплею.
  4. Додати гаряче молоко, помішуючи пюре. Додати сіль на смак.

Також вам сподобається незабутня курочка у грибному соусі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин