Рецепт пюре із сулугуні: тягнеться за виделкою на 30 сантиметрів
Усе завдяки величезній кількості сулугуні. Він, нарізаний, вводиться в готове картопляне пюре і розчиняється в ньому

Картопляне пюре ташміджабі / Фото: instagram.com
Подавати ташміджабі краще в глиняному посуді порційно
Усе, де є сулугуні, – це грузинська кухня. Цей сир придумали та дуже люблять там.
З ним готують не лише ситні омлети, його, як з'ясувалося, додають у картопляне пюре.
Звичайна страва дуже швидко перетворюється на справжнє гастрономічне шоу – за виделкою тягнуться ароматні нитки сулугуні.
Весь процес приготування ташміджабі складається з постійного помішування на вогні.
Інгредієнти
- Картопля – 1 кг
- Сир сулугуні – 550 г
- Молоко – 250 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Сіль – на смак
Як приготувати
- Очищену картоплю відварити до повної готовності у підсоленій воді. Злити воду.
- Зробити пюре та додати вершкове масло. Каструлю з пюре поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати.
- Сулугуні нарізати на невеликі шматочки. Додати в пюре. Інтенсивно перемішати, щоб сир розплавився та змішався з картоплею.
- Додати гаряче молоко, помішуючи пюре. Додати сіль на смак.
Також вам сподобається незабутня курочка у грибному соусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!