Тертий пиріг з вишнею та горіхами
Тертий пиріг – десерт, знайомий багатьом з дитинства. Сьогодні ми приготуємо його з вишнею і волоськими горіхами

Горіховий пиріг з вишнею / Фото: instagram.com
Тертий пиріг – це десерт, який переносить у дитинство своїм ніжним ароматом та хрусткою текстурою.
Основа пирога складається з пісочного тіста, яке чудово доповнюється соковитою начинкою, створюючи ідеальну гармонію солодкого й кислуватого.
Волоські горіхи додають не тільки багатий смак, а й легкий горіховий аромат, який надає десерту особливого шарму.
Інгредієнти
- 3,5-4 склянки борошна
- 200 г м'якого вершкового масла
- 2/3 склянки цукру
- 2 яйця
- 2 ст. л. сметани
- 1 ч. л. розпушувача
- Дрібка морської солі
Для начинки:
- 200 г вишень
- 1/2 склянки цукру
- жменя волоських горіхів
Спосіб приготування
- Збити яйця з цукром в густу піну, змішати з вершковим маслом. Додати густу сметану, ретельно перемішати.
- Борошно просіяти з розпушувачем. Поступово змішуючи борошно з яєчно-масляною масою, замісити круте тісто. Загорнути його в плівку і покласти до холодильника на 2 години або до морозильної камери на 30 хвилин.
- Застелити пергаментним папером і злегка присипати борошном. Розділити тісто на дві нерівні частини. Меншу частину повернути до холодильника. Більшу частину натерти на крупній тертці прямо на пергамент, розрівняти.
- Порубати горіхи. На тісто викласти ягоди без кісточок, посипати цукром і колотими горіхами. Натерти зверху тісто.
- Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
- Вийняти готовий вишневий пиріг з духовки. Одразу ж нарізати його на квадратики і перекласти на решітку. Остудити і подавати разом з чаєм або кавою.
Також рекомендуємо смачні та корисні домашні глазуровані сирки за лічені хвилини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні