ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо ті самі рогалики за правильним рецептом

Рецепти 08:00 - 12 січня 2025

Випечені до золотистого кольору, вони стають ароматними та неймовірно смачними – справжня насолода для любителів домашньої випічки

Рогалики з кунжутом / Фото: instagram.com

Рогалики з кунжутом / Фото: instagram.com

Починається процес із замішування дріжджового тіста: тепла вода, цукор і дріжджі створюють основу, яка після відпочинку стає пишною і еластичною.

Додавши борошно і сіль, тісто стає м’яким, але не липким, що дозволяє легко формувати майбутні рогалики.

Кожен шматочок розкочується в трикутник, змазується вершковим маслом і акуратно скручується.


Інгредієнти

  • тепла вода – 1 ск.;
  • цукор -1,5 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • сухі дріжджі – 1 ст. л.;
  • олія – 3 ст. л.;
  • борошно;
  • вершкове масло – 50-70 г.

Спосіб приготування

  1. У теплу воду ввести цукор, дріжджі, трохи борошна, дати постояти 20 хвилин.
  2. Додати сіль, борошно, замісити тісто. Воно не має липнути до рук. Накрити, залишити на одну годину в теплому місці.
  3. Розділити тісто на шість-вісім шматочків, скачати в кульки, накрити.
  4. Шматочок тіста, розкачати в трикутник, завтовшки 5-8 мм, всю поверхню змастити вершковим маслом, скрутити в рогалик. Рогаликам дати піднятися 25-30 хвилин. Присипати кунжутом.
  5. Випікати зі 180 градусів до готовності.

Раніше ми писали, як приготувати тірамісу вдома і без яєць.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин