Готуємо в'ялені помідори в мікрохвильовці: покроковий рецепт
В'ялені томати можна додавати в пасту, піцу або брускети

Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах/Фото: istockphoto
Не обов'язково обирати складний шлях, щоб приготувати в'ялені помідори — рецепти цієї страви можуть бути набагато простішими, легшими та дешевшими.
Інгредієнти:
- 100 мілілітрів оливкової олії;
- 20 помідорів;
- дві чайні ложки прованських трав;
- чотири грами солі;
- 8-10 зубчиків часнику.
Відберіть м'ясисті щільні томати. Промийте їх і розріжте — навпіл маленькі або на четвертинки великі. Далі потрібно видалити насіння. Найзручніше це робити ложкою. Приправте овочі спеціями.
Помістіть шматочки на тарілку і готуйте в мікрохвильовці шість хвилин на максимальній потужності. Залиште їх охолонути і злийте сік, якщо він з'явиться. Після цього повторіть нагрівання ще два рази.
Готові томати перекладіть у суху й чисту ємність, це може бути банка або зручний для вас лоток. Туди додайте порізані пластинами зубчики часнику або видавіть його. Залийте зверху олію — вона має повністю покрити овочі. Зберігайте помідори в холодильнику, але зважайте на те, що з'їсти їх потрібно якнайшвидше.
Помідори в'ялені чудово доповнять будь-яку піцу, брускету чи сендвіч. Також їх можна додати в цікавий салат або піцу.
Такі томати відмінно покажуть в компанії сирів, оливок і в'яленого м'яса під вино для гостей.
Водночас не варто себе обмежувати — за бажанням можна створювати будь-які поєднання на свій смак.
Смачніші, ніж магазинні: найшвидший рецепт маринованих печериць
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!