ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо в'ялені помідори в мікрохвильовці: покроковий рецепт

Рецепти 18:30 - 12 січня 2025

В'ялені томати можна додавати в пасту, піцу або брускети

Готуємо в'ялені помідори в мікрохвильовці: покроковий рецепт

Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах/Фото: istockphoto

Не обов'язково обирати складний шлях, щоб приготувати в'ялені помідори — рецепти цієї страви можуть бути набагато простішими, легшими та дешевшими.

Інгредієнти:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 20 помідорів;
  • дві чайні ложки прованських трав;
  • чотири грами солі;
  • 8-10 зубчиків часнику.

Відберіть м'ясисті щільні томати. Промийте їх і розріжте — навпіл маленькі або на четвертинки великі. Далі потрібно видалити насіння. Найзручніше це робити ложкою. Приправте овочі спеціями.

Помістіть шматочки на тарілку і готуйте в мікрохвильовці шість хвилин на максимальній потужності. Залиште їх охолонути і злийте сік, якщо він з'явиться. Після цього повторіть нагрівання ще два рази.

Готові томати перекладіть у суху й чисту ємність, це може бути банка або зручний для вас лоток. Туди додайте порізані пластинами зубчики часнику або видавіть його. Залийте зверху олію — вона має повністю покрити овочі. Зберігайте помідори в холодильнику, але зважайте на те, що з'їсти їх потрібно якнайшвидше.

Помідори в'ялені чудово доповнять будь-яку піцу, брускету чи сендвіч. Також їх можна додати в цікавий салат або піцу.

Такі томати відмінно покажуть в компанії сирів, оливок і в'яленого м'яса під вино для гостей.

Водночас не варто себе обмежувати — за бажанням можна створювати будь-які поєднання на свій смак.

Смачніші, ніж магазинні: найшвидший рецепт маринованих печериць

Джерело: unian

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин