Як приготувати справжній віденський шніцель вдома: покроковий класичний рецепт із Австрії
Автентична і неймовірно смачна страва за оригінальним рецептом

Як приготувати справжній віденський шніцель вдома / Фото: Bing
Віденський шніцель – одна з найвідоміших національних страв Австрії. Традиційний віденський шніцель роблять з тонко відбитого шматка телятини у паніруванні, засмаженого у фритюрі. Інший вид м’яса для цієї страви не використовують.
Інгредієнти:
- Телятина, шніцель – 4 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 2,5%2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 50 г
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Петрушка
Приготування:
- М’ясо помийте, обсушіть і відбийте до товщини 0,5 см.
- Яйця збийте у глибокій тарілці з молоком, посоліть і поперчіть.
- У дві інші тарілки насипте борошно і панірувальні сухарі. Шніцелі обваляйте у борошні, потім вмочіть у яйце і запаніруйте в сухарях.
- Обсмажте шніцелі на розігрітій з олією сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Перекладіть на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.
- Подавайте віденські шніцелі гарячими, прикрасивши зеленню петрушки.
Раніше ми ділились рецептом швейцарських голубців: рецепт для дуже оригінальної сімейної вечері.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні