Угорський гуляш з яловичиною
Подавайте гуляш із житнім хлібом або будь-яким гарніром на свій смак

Угорський гуляш з капустою / Фото: instagram.com
Овочі, такі як картопля, капуста, болгарський перець і помідори, гармонійно доповнюють м’ясо, збагачуючи страву вітамінами та природною солодкістю.
Завдяки довгому томлінню всі інгредієнти об’єднуються в єдину текстуру, а соки овочів надають страві особливої ніжності.
Гуляш ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Його можна подавати із житнім хлібом, який прекрасно вбирає ароматний соус, або з легким гарніром, наприклад, рисом чи кускусом.
Це страва, яка дарує комфорт і заряд енергії, залишаючи приємний післясмак турботи й затишку.
Інгредієнти
- Яловичина (м'якоть) – 600 г
- Цибуля – 2 головки
- Часник – 5 шт.
- Олія – 4 ст. л.
- Кмин – 1/2 ч. л.
- Майоран сушений – 1/2 ч. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Сіль на смак
- Мелений чорний перець – на смак
- Помідори – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Болгарський червоний перець – 2 шт.
- Капуста білокачанна – 300 г
- Вода – 250-500 мл
Спосіб приготування
- М'ясо промийте та висушіть. Наріжте невеликими кубиками.
- У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте шматки м'яса з усіх боків по кілька хвилин до рум'яної скоринки.
- М'ясо складіть у каструлю або чашу мультиварки. Туди ж покладіть дрібно порізану цибулю і три подрібнених зубчики часнику. Покладіть кмин, майоран, паприку, сіль, перець і влийте воду.
- Тушкувати м'ясо на слабкому вогні під кришкою близько години. Дивіться, щоб м'ясо не підгорало і вода не википала. Якщо ви готуєте в мультиварці, то поставте готуватися страву в режимі "Тушкування" на 1 годину.
- На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте томати окропом. За кілька хвилин воду злийте, а з помідорів зніміть шкірку. Наріжте скибочками.
- Болгарський перець наріжте соломкою, капусту тонко нашаткуйте, а картоплю наріжте кубиками.
- Покладіть в каструлю до м'яса підготовлені капусту, перець і картопля і тушкуйте ще 25 хвилин.
- Далі покладіть помідори і дрібно порізаний часник, що залишився. Тушкуйте ще 10 хвилин.
Також читайте, як приготувати ідеальний гарячий шоколад.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!