Біфштекс з яловичини з вином: в ресторані так не приготують
Це страва, яка вражає своєю простотою і гастрономічною досконалістю

Біфштекс з винним соусом / Фото: freepik.com
Біфштекс готується швидко, зберігаючи ніжну текстуру м’яса та його природний смак.
Обсмажування на сильному вогні надає золотисту скоринку, а додавання вершкового масла додає страві вишуканої м’якості.
Винний соус із часником стає завершальним штрихом, огортаючи м’ясо тонким ароматом та легкою кислинкою, яка збалансовує насиченість страви.
Цей рецепт підходить для особливих моментів чи святкових подій.
Подавайте біфштекс із легким гарніром, наприклад, запеченими овочами або картопляним пюре, щоб підкреслити витонченість смакової композиції.
Інгредієнти
- 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
- 2 cт. л. оливкової олії
- 80 г вершкового масла
- 0,5 склянки червоного сухого вина
- Чорний мелений перець
- 4-6 зубчиків часнику (очищувати їх не треба)
- Розмарин і сіль на смак
Спосіб приготування
- Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
- У сковороді розігріти оливкову олію або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох боків по 1 хвилині.
- Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще 7-8 хвилин.
- Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
- Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
- Добре перемішати соус і залити їм м'ясо. Трохи протушкувати.
Також приготуйте бризолі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!