ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пляцок Переплетений: шикарний рецепт, а десерт мегасмачний

Рецепти 18:41 - 21 лютого 2025

Покроковий рецепт приготування Пляцок Переплетений

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Пляцок Переплетений. Дівчатка, шикарний це не те слово. Він мегасмачний, вірте на слово, а ще краще готуйте обовʼязково.

Що треба:

Тісто:

  • борошно - 450 г;
  • какао Dr.Oetker - 60 г;
  • розпушувач Dr.Oetker - 10г;
  • цукор - 100 г;
  • яйця - 6 шт;
  • олія - 150 мл;
  • молоко - 150 мл;

Сирна маса:

  • сир кисломолочний - 700 г;
  • цукор - 150 г;
  • яйця - 3 шт;
  • крохмаль кукурудзяний Dr.Oetker - 60 г;

Кокосова начинка:

  • кокосова стружка - 200 г;
  • молоко - 350 мл;
  • яйце - 1 шт;
  • макова начинка (готова) - 500 г;
  • горіхи - 50 г;

Крем:

  • масло - 300 г;
  • згущене молоко варене / 450 г;

Приготування:

Спочатку готуємо кокосову начинку: заливаємо кокосову стружку закипівшим гарячим молоком, перемішуємо і відставляємо схолонути. Як охолоне додаємо яйце і перемішуємо.

Сирна маса: всі інгредієнти помістити в посуд і переблендерити до однорідної маси.

Тісто: збиваємо яйця з цукром, додаємо всі інші інгредієнти з переліку, перемішуємо до однорідності і викладаємо на деко, застелене просиліконеним пергаментом (тісто густе). Поверх тіста викладаємо, як показала на відео, сирну масу, посипаємо подрібненими горіхами і поміж неї в шахматному порядку викладаємо кокосову й макову начинку (як у відео). Ставимо випікатися в розігріту духовку при 180 градусах приблизно 30 хв. Даємо охолонути і розрізаємо на дві частини.

Важливо: щоб тісто вийшло шоколадне, темне і ароматне.

Перемащуємо кремом (для крему масло кімнатної температури збиваємо зі згущеним молоком теж кімнатної температури) одну частину і на крем кладемо другий корж, але нижньою частиною до верху (ніби навпаки, на відео показала).

Ставимо в холодильник на ніч, смакуємо. Я ще полила зверху шоколадною помадкою, можна розтопленим шоколадом з вершками чи олією або притрусити пудрою. Смачного!

Печінка по-берлінськи (з яблуками та цибулею): це дуже смачно!

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин