Тірамісу з вишнею: додаємо культовому рецепту унікального смаку
Цікавий варіант тірамісу від фудблогерки

Тірамісу з вишнею / Фото: Bing
Тірамісу – італійський десерт, що став візитною карткою країни та багатьох кондитерських закладів. ЗАвдяки рецепту від фудблогерки Іриски Дімітрової маємо змогу приготувати його вдома, додаючи цікавий інгредієнт – заморожені вишні.
Інгредієнти:
- 100 г печива "Савоярді"
Крем:
- 250 г маскарпоне
- 300 г сметани 20%
- 100 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
Вишнева начинка:
- 200 г вишні
- 50-70 г цукру
- 0,5 ст л кукурудзяного крохмалю
- 200 мл кави
- чорний шоколад
Приготування:
- В сотейник перекладаємо вишню без кісточки, додаємо цукор і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо і на малому вогні доводимо до загустіння. Даємо повністю охолонути.
- Попередньо заварюємо каву і також охолоджуємо.
- Для крему до Маскарпоне додаємо сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. Збиваємо 1-2 хв до однорідної пухкої консистенції.
- Збираємо десерт. Печиво "Савоярді" на секунду занурюємо в охолоджену каву і викладаємо першим шаром у форму. Зверху покриваємо шаром коема.
- На крем викладаємо вишневу начинку, розподіляючи рівномірно.
- Вишню трішки покриваємо кремом і викладаємо ще один шар печива.
- Останнім шаром викладаємо решту крема, розрівнюємо і посипаємо тертим шоколадом.
- Даємо десерту просочитися в холодильнику мінімум 4-5 годин.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом кесадильї з фаршем і овочами.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні