ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Тірамісу з вишнею: додаємо культовому рецепту унікального смаку

Рецепти 09:28 - 22 лютого 2025

Цікавий варіант тірамісу від фудблогерки

Тірамісу з вишнею

Тірамісу з вишнею / Фото: Bing

Тірамісу – італійський десерт, що став візитною карткою країни та багатьох кондитерських закладів. ЗАвдяки рецепту від фудблогерки Іриски Дімітрової маємо змогу приготувати його вдома, додаючи цікавий інгредієнт – заморожені вишні.

Інгредієнти:

  • 100 г печива "Савоярді"

Крем:

  • 250 г маскарпоне
  • 300 г сметани 20%
  • 100 г цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру

Вишнева начинка:

  • 200 г вишні
  • 50-70 г цукру
  • 0,5 ст л кукурудзяного крохмалю
  • 200 мл кави
  • чорний шоколад

Приготування:

  1. В сотейник перекладаємо вишню без кісточки, додаємо цукор і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо і на малому вогні доводимо до загустіння. Даємо повністю охолонути.
  2. Попередньо заварюємо каву і також охолоджуємо.
  3. Для крему до Маскарпоне додаємо сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. Збиваємо 1-2 хв до однорідної пухкої консистенції.
  4. Збираємо десерт. Печиво "Савоярді" на секунду занурюємо в охолоджену каву і викладаємо першим шаром у форму. Зверху покриваємо шаром коема.
  5. На крем викладаємо вишневу начинку, розподіляючи рівномірно.
  6. Вишню трішки покриваємо кремом і викладаємо ще один шар печива.
  7. Останнім шаром викладаємо решту крема, розрівнюємо і посипаємо тертим шоколадом.
  8. Даємо десерту просочитися в холодильнику мінімум 4-5 годин.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом кесадильї з фаршем і овочами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин