ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Справжня закарпатська насолода: підбивані лопатки

Рецепти 20:14 - 22 лютого 2025

Ситна страва для всієї родини

Справжня закарпатська насолода: підбивані лопатки

Настоящее закарпатское наслаждение: подбиваемые лопатки/фото: скрин рецепта

Справжні закарпатські підбивані лопатки – це традиційна страва закарпатської кухні, яка вражає своїм простим, але вишуканим смаком. Лопатки, приготовлені разом з овочами, створюють ситний і ароматний кулінарний шедевр, який відмінно підходить для сімейних обідів. Ця страва має багатий смаковий букет завдяки поєднанню картоплі, моркви, цибулі та ніжної сметанної підливи, що робить її ідеальним вибором для справжніх поціновувачів української кухні.

Інгредієнти:

  • 4 картоплини.
  • 1 морква.
  • 1 цибуля.
  • консервовані або заморожені лопатки (різновид квасолі спаржевої).
  • 400 мл сметани.
  • 1 ст. ложка борошна.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп для прикраси.

Приготування:

  1. Овочі очищаємо та нарізаємо. Варимо до готовності, додаючи сіль за смаком.
  2. Коли картопля стане м’якою, додаємо лопатки: консервовані можна класти відразу, а заморожені краще проварити ще 10 хвилин.
  3. Вливаємо сметану, змішану з борошном, або вершки, додаємо кріп, доводимо до кипіння і насолоджуємося смаком!

Готуватимете тільки так: найсмачніше м'ясо по-французьки.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин