Цей соус перетворить сирники на кулінарний шедевр: рецепт смачного сніданку
Любителі маку точно оцінять цей рецепт

Сирники під маковим соусом/Фото: Рexels
Сирники – це дуже проста в приготування та смачна страва, але якщо їх додатково запекти зі сметанно-маковим соусом, то це вийде справжній кулінарний шедевр.
Фудблогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати смачні та ніжні сирники у маковому соусі.
Рецепт сирників у маковому соусі: інгредієнти
- 400 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- сіль, цукор
- 2-3 ст. л. Борошна
- Для соусу:
- 30 г маку
- 40 мл кип‘ятку
- 50-70 г цукру
- 300 г сметани
Спосіб приготування сирників у маковому соусі:
- Мак залити кип‘ятком. Якщо маєте кавомолку, то можете просто змолоти мак і не заливати його окропом.
- Домашній сир перетерти через сито або перебити блендером. Додати яйце, сіль, цукор, борошно. Замісити тісто.
- Сформувати сирники та обсмажити з двох сторін до рум‘яної скоринки.
- До маку додати цукор та сметану, поставити на вогонь та нагріти до тих пір, поки цукор не розтане. Не кип’ятити!
- Сирники перекласти у форму для запікання, залити соусом та поставити у нагріту до 180 г духовку на 25 хвилин.
Навіщо витрачати багато часу на приготування сніданку, якщо смачну і корисну страву для бадьорого початку дня можна створити буквально за лічені хвилини. Пропонуємо взяти на озброєння рецепт запеченої вівсянки з абрикосовою начинкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні