Ніжний полуничний пиріг до чаю: рецепт сезонної випічки
Встигніть приготувати

Ніжний полуничний пиріг до чаю/Фото: скрін
Смачну соковиту полуницю можна використати для приготування пухкого пирога до чаю. Ягода додасть тісту приємної кислинки і зробить десерт дуже соковитим. Встигніть зробити такий смаколик, поки триває сезон свіжих плодів.
Інгредієнти:
Для тіста
- яйця – 3 шт.
- цукор – 100 г
- ванілін
- молоко – 100 мл.
- рослинна олія – 100 мл.
- борошно – 200 г
- розпушувач – 10 г
- полуниця – 300 г (частину – всередину, частину – зверху)
Для крихти
- борошно – 2 ст.л
- цукор – 2 ст.л
- вершкове масло – 3 ст.л
Спосіб приготування:
1. Збити яйця з цукром і ваніліном.
2. Додати молоко та олію, перемішати.
3. Вмішати борошно з розпушувачем – тісто готове.
4. Половину полуниці нарізати шматочками та додати у тісто.
5. Вилити тісто у форму, викласти зверху решту цілих ягід.
6. Посипати крихтою зі штрейзеля.
7. Випікати за температури 180 градусів приблизно 35-40 хвилин. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!