Якщо немає сил та часу на класичну Паску — спробуйте цей рецепт крафіну на Великдень
Завдяки м'якості та легкості, крафіни відмінно підходять до чашки чаю чи кави

Рецепт крафіну на Великдень/Фото: Bing
Крафіни – це чудова випічка, яка поєднує в собі ніжне тісто та смачну начинку. Вони стали популярними не лише на Великдень, але й у будь-який інший день, коли хочеться потішити себе і близьких ароматною та смачною домашньою випічкою.
Інгредієнти для опари:
- 20 г свіжих дріжджів.
- 150 мл теплого молока.
- 2 ст. л. цукру.
- 4 ст. л. борошна
Змішуємо всі інгредієнти, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
Інгредієнти для тіста:
- 2 яйця.
- Дрібка солі.
- 100 г цукру.
- 6 г ванільного цукру.
- 300 г борошна.
- 50 г вершкового масла (кімнатної температури) + 40 г для змащування.
- 1 ст. л. какао + 1 ст. л. цукру для начинки.
Приготуємо опару та тісто
До піднятої опари додаємо яйця, цукор і сіль, добре перемішуємо. Потім поступово вводимо борошно, а наприкінці – розм’якшене вершкове масло. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук.
Час для підйому
Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на годину в теплому місці, щоб воно добре піднялося.
Формуємо крафіни
Розділяємо тісто на кілька частин, кожну розкочуємо тонким шаром. Змащуємо маслом, посипаємо обраною начинкою (какао з цукром, мак, шоколад або сухофрукти). Скручуємо тісто рулетом, розрізаємо вздовж, залишаючи один край цілим, і закручуємо у спіраль, щоб начинка була зовні.
Остаточний підйом
Перекладаємо крафіни в форми, застелені пергаментом, накриваємо плівкою та залишаємо ще на 30 хвилин для остаточного підняття.
Випікання
Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо крафіни протягом 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
Готові крафіни можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю, а для прикраси використовувати залишки пергаменту!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!