Ідеально до чаю: готуємо ніжний яблучний тарт
Класичний ароматний десерт здивує простотою в приготуванні

Простий рецепт відкритого яблучного пирога/ Фото: Nathalie Jolie/Unsplash
Ми підготували для вас рецепт ніжного відкритого пирога з пісочним тістом, який чудово смакує з чаєм або кавою. Цей класичний французький десерт також чудово виглядає, тому не забудьте сфотографувати його для соцмереж.
Інгредієнти
- Борошно - 200 г
- Вершкове масло - 100 г для тіста
- Цукор - 50 г
- Яєчні жовтки - 2 шт.
- Ванільний цукор - 0,5 ч. л.
- Яблука - 5 шт.
- Вершкове масло - 75 г для начинки
- Цукор - 100 г
- Лимон - 1 шт.
Спосіб приготування
- Натріть на терці охолоджене масло й перемішайте його з просіяним борошном у мисці.
- Додайте звичайний та ванільний цукор й перетріть їх пальцями.
- Додайте жовтки й замісіть тісто. Сформуйте з нього кулю, обкрутіть харчовою плівкою й залиште в холодильнику на пів години. За цей час приготуйте начинку.
- Яблука можете почистити чи залишити у шкірці. Наріжте їх тоненькими пластинками й полийте лимонним соком, щоб не потемніли.
- Розкатайте тісто на 5 см більше в діаметрі, ніж діаметр форми для випікання. Покладіть тісто у форму й добре притисніть бортики, а залишки зверху форми приберіть. Красиво викладіть нарізані яблука.
- Розтопіть вершкове масло й полийте ним яблука та посипте цукром. Рекомендуємо також посипати трохи корицею, але це не обов'язково.
- Випікайте 40-45 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів. Тісто має підрум'янитись, а яблука мають вкритися скоринкою.
Ми також писали, як приготувати "Нутеллу" в домашніх умовах.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні