ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеально до чаю: готуємо ніжний яблучний тарт

Рецепти 08:37 - 16 листопада 2021

Класичний ароматний десерт здивує простотою в приготуванні

Ідеально до чаю: готуємо ніжний яблучний тарт

Простий рецепт відкритого яблучного пирога/ Фото: Nathalie Jolie/Unsplash

Ми підготували для вас рецепт ніжного відкритого пирога з пісочним тістом, який чудово смакує з чаєм або кавою. Цей класичний французький десерт також чудово виглядає, тому не забудьте сфотографувати його для соцмереж.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г
  • Вершкове масло - 100 г для тіста
  • Цукор - 50 г
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. л.
  • Яблука - 5 шт.
  • Вершкове масло - 75 г для начинки
  • Цукор - 100 г
  • Лимон - 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Натріть на терці охолоджене масло й перемішайте його з просіяним борошном у мисці.
  2. Додайте звичайний та ванільний цукор й перетріть їх пальцями.
  3. Додайте жовтки й замісіть тісто. Сформуйте з нього кулю, обкрутіть харчовою плівкою й залиште в холодильнику на пів години. За цей час приготуйте начинку.
  4. Яблука можете почистити чи залишити у шкірці. Наріжте їх тоненькими пластинками й полийте лимонним соком, щоб не потемніли.
  5. Розкатайте тісто на 5 см більше в діаметрі, ніж діаметр форми для випікання. Покладіть тісто у форму й добре притисніть бортики, а залишки зверху форми приберіть. Красиво викладіть нарізані яблука.
  6. Розтопіть вершкове масло й полийте ним яблука та посипте цукром. Рекомендуємо також посипати трохи корицею, але це не обов'язково.
  7. Випікайте 40-45 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів. Тісто має підрум'янитись, а яблука мають вкритися скоринкою.

Ми також писали, як приготувати "Нутеллу" в домашніх умовах.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин