Готуємо тістечко "Картопля" за 30 хвилин: простий рецепт легендарного десерту
Порадуйте себе одним із "смаків дитинства"

Простий рецепт тістечка "Картопля"/Фото: скриншот з відео
Тістечко "Картопля" - один із найпопулярніших кондитерських виробів у декількох поколінь українців. Особливо популярним воно було у дітей в СРСР. Десерт вигадали у ХХ столітті, щоб якось використати велику кількість крихт та обрізків, які залишалися від випічки у кафе, ресторанах та пекарнях.
Інгредієнти
- Пісочне печиво чи крекер - 500 г
- Згущене молоко - 200 г
- Вершкове масло - 100 г
- Какао - 5 ст. л.
- Коньяк - 3-4 ст. л.
Спосіб приготування
- Подрібніть печиво м'ясорубкою, блендером чи іншим зручним для вас способом. Чим дрібнішою буде крихта, тим смачнішим вийде десерт.
- Змішайте печиво зі згущеним молоком та додайте трохи какао.
- Додайте коньяк й перемішайте до однорідної маси. Алкогольний напій можна замінити молоком за бажанням.
- Сформуйте тістечка у формі картоплі та виваляйте їх в какао.
- Прикрасьте зверху тістечка пудрою чи масляним кремом й поставте у холодильник на 30-60 хвилин.
Ми також публікували рецепт "сирних мандаринів" - незвичної новорічної закуски.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні