ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ракові шийки, червона ікра та каперси: старовинний рецепт олів'є 1894 року

Рецепти 12:51 - 24 грудня 2021

Початковий олів'є готували з інших інгредієнтів

Початковий рецепт олів'є: як приготувати новорічну старовинну страву

Початковий рецепт олів'є: як приготувати новорічну старовинну страву/Фото:

Винахідником найвідомішого новорічного салату олів'є є французький кухар Люсьєн Олів'є. Ця страва має цікаву історію і спочатку її готували не з тих інгредієнтів, які входять до олів'є зараз. Розповідаємо, як приготувати олів'є за класичним рецептом 1894 року.

Спочатку олів'є було стравою для багатих людей, до складу салату входили дуже дорогі та рідкісні інгредієнти. Бідні люди теж хотіли спробувати відомий святковий салат і почали його готувати з більш доступних продуктів. "Олів'є для бідних" вийшов настільки смачним, що затьмарив кулінарний твір французького кухаря.

Зараз ми готуємо "народний салат" з моркви, горошку та ковбаси, рецепт якого придумали в народі. Ділимося старовинним рецептом олів'є 1894 року.

інгредієнти

Для салату:

  • 6 філе грудки цесарки;
  • 6 яєць цесарки;
  • 200 г ракових шийок;
  • 100 г червоної ікри;
  • 400 г дуже дрібної молодої картоплі з тонкою шкіркою;
  • 180 г маринованих хрустких огірків-корнішонів;
  • 2 ст. л. білого винного оцту;
  • сіль, свіжомелений білий перець.

Для соусу:

  • 2 жовтки яєць цесарки;
  • 1 ст. л. дижонської гірчиці;
  • 1,5 ст. л. каперсів;
  • цедра та сік четвертинки лимона;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 200 мл рафінованої оливкової олії;
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого білого перцю.

Готуємо соус: у блендер помістіть жовтки, гірчицю, каперси та цедру. Перемішайте інгредієнти і починайте вливати оливкову олію тонким струмком. Коли почне утворюватися емульсія, лийте більше масла. Приправте лимонним соком та перцем, поставте у холодильник.

Готуємо салат: відваріть картоплю в мундирі та яйця, грудки цесарки запікайте в духовці 20 хвилин при 170 ° С, потім підрум'янте м'ясо на грилі 5 хвилин. Подрібніть усі інгредієнти для салату та перемішайте їх із соусом. Зверху прикрасьте олів'є червоною ікрою.

Раніше ми ділилися рецептами найкращих новорічних салатів.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин