Популярна італійська страва: готуємо смачну картопляну запіканку
Картопляну запіканку може приготувати кожен на своїй кухні, адже для страви потрібні прості інгредієнти

Картопляна запіканка по-італійськи: покроковий рецепт популярної страви/Фото: Рixabay
Картопляну запіканку готують не лише в Італії, однак саме фанати пасти та піци знають усі секрети цієї страви. Ми підготували для вас рецепт неймовірно смачної запіканки із картоплі, яку зможе приготувати кожен.
Читайте також: Рецепт ніжних булочок з яєць і граната
Покроковий рецепт картопляної запіканки по-італійськи
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 300 г ковбаси
- 300 г твердого сиру
- 3 яйця
- вершкове масло
- панірувальні сухарі
- сіль за смаком
Спосіб приготування
- Очистіть картоплю та відваріть її в підсоленій воді до готовності.
- Злийте воду та перетворіть картоплю в пюре, додайте шматок вершкового масла і добре вимішайте.
- Ковбасу, сир і круто зварені яйця наріжте кубиками та додайте в картопляне пюре. Розмішайте так, щоб вони розподілилися рівномірно.
- Приготовлену масу викладіть в змащену маслом і посипану панірувальними сухарями форму. Розкладіть на поверхні невеликі шматочки вершкового масла і притрусіть все сухарями.
- Запікайте 30 хвилин за температури 200°С до утворення рум'яної скоринки.
- Щоб страва вийшла ароматнішою, додайте до картопляного пюре італійські чи прованські трави.
Раніше ми писали, як приготувати соковиті курячі крильця. Цей рецепт вразить легкістю у приготуванні та неймовірною соковитістю й ніжністю м'яса
Джерело:
МЕТА
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ