Рецепт, який розірвав мережу: як приготувати шоколадні яйця на Великдень
Такий десерт точно сподобається дітям

Рецепт шоколадних яєць на Великдень / Фото: Instagram/anny.cooking
Цей смачний тренд блискавично захопив соцмережі та став головним хітом перед Великоднем. Користувачі масово діляться відео з приготуванням святкового десерту, який вражає не лише виглядом, а й простотою. Дізнайтесь, як приготувати шоколадні яйця, що розірвали мережу та підкорили серця ласунів.
Деталі
Інгредієнти на 6 яєць:
- 100 г пюре персика/манго чи соку апельсина
- 30 г цукру
- 8 г крохмалю
- 8 г желатину + 30 мл молока
- 1 яйце
- 30 г цукру
- 70 мл молока, ваніль
- 90 г білого шоколаду
- 200 г вершків 33% + 10 г цукрової пудри
- 180 г шоколаду + 20 мл олії
Приготування:
- Готуємо жовтки. Для цього зʼєднуємо в каструльці пюре або сік, цукор і крохмаль, підігріваючи доводимо до загустіння, розкладаємо по формочках і заморожуємо.
- Для білків: заливаємо молоком желатин, в каструльці зʼєднуємо цукор, молоко і яйце, помішуючи доводимо до загустіння, знімаємо з вогню, додаємо желатин, білий шоколад, помішуємо до розчинення желатину і шоколаду. Окремо збиваємо холодні вершки із цукровою пудрою, змішуємо дві маси разом і мус для білків готовий.
- Форми для яєць протираємо серветкою з олією, наповнюємо їх білим мусом і в кожну наповнену форму одразу вкладаємо заморожений жовточок з пюре. Половинки яєць заморожуємо.
- Виймаємо заморожені половинки яєць з форм, скріплюємо їх (нагріваємо пательню, притуляємо серединками до гарячої пательні, щоб трохи маса розтопилась і зʼєднуємо разом; щоб половинки були рівнішими – кожну можна підрізати ножем). Кладемо в морозилку сформовані яйця.
- Розтоплюємо на водяній бані шоколад з олією, наливаємо в високу склянку, кожне яйце нанизуємо на довгу шпашку і опускаємо в шоколад. Розморожуємо в холодильнику декілька годин, смачного!
Також ми розповідали, як пофарбувати яйця у жовтий та синій без зайвої хімії.
Джерело:
anny.cooking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні