Ідеальне тісто для пельменів: додайте один секретний інгредієнт
Цей інгредієнт зробить тісто цілісним та ніжним водночас

Як приготувати пельмені з ідеального тіста/Фото: Рexels
Приготувати таку просту страву, як пельмені, не завжди легко. Часто тісто може вийти занадто твердим або розвалюватися у гарячій воді. Пропонуємо дізнатися, який секретний інгредієнт допоможе приготувати ідеальне тісто для пельменів.
Читайте також: рецепт млинцевого торта з грибами
Як приготувати тісто для пельменів, що не розвалюється
Все, що потрібно зробити під час приготування тіста, - це додати рослинну олію. Вона зробить страву ніжною і водночас сприятиме тому, щоб пельмені не розвалювалися.
Інгредієнти для тіста
- борошно пшеничне просіяне - 500 г
- вода гаряча 70-75 градусів - 250 мл
- яйце - 1 шт
- сіль - 1 ч. л.
- рослинна олія - 3 ст. л.
Інгредієнти для начинки
- фарш - 550 г
- цибуля - 200 г
- сало - 30 г (за бажанням)
- вода - 70-80 г
- сіль - 1 ч. л.
- чорний перець за смаком
Спосіб приготування пельменів
- У борошно додайте сіль, яйце і рослинну олію. Усе ретельно перемішайте.
- Залийте борошно гарячою водою, замісіть тісто. Вимішуйте тісто 7 хвилин до повної однорідності. Тісто не повинне липнути до рук чи до поверхні. Накрийте його рушником і дайте відпочити 20-30 хвилин.
- Підготуйте начинку, перемоловши м'ясо, сало, цибулю. Посоліть, поперчіть і додайте воду.
- Візьміть частину тіста вагою 120 г, розкачайте його до потрібного розміру. Викладіть фарш в отвори.
- Розкачайте іншу частину тіста вагою 80 г та накрийте першу частину у пельменниці. Залишки тіста можна використовувати повторно.
- Готові пельмені відварюйте в підсоленій воді з лавровим листом, горошинами чорного перцю і цибулею. Відварюйте 3 хвилини після того, як вони спливуть. Подавати можна з вершковим маслом.
Раніше ми писали, як приготувати смачну каву вдома різними методами. Ми ділимося секретами, як зварити каву в турці, еспресо-машині, кавоварці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!