Як приготувати українську паляницю: спрощений рецепт від шеф-кухаря Клопотенка
Для приготування потрібно всього чотири інгредієнти

Як приготувати паляницю: рецепт від шеф-кухаря/Фото: Pexels
Популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився у Facebook простим рецептом українського хліба – паляниці, яка є таємною зброєю українців у боротьбі з РФ. Кулінар пропонує приготувати хліб без дріжджів за спрощеною схемою із чотирьох інгердієнтів.
Читайте також: Як налагодити харчування під час війни та чим годувати дітей в укритті
Деталі
Як зазначив Клопотенко, він вважає своїм обов'язком розповісти, як готувати символ України в умовах війни, коли хліб став розкішшю в багатьох магазинах. Для випічки, назву якої знає і може правильно вимовити лише справжній українець, знадобиться:
- борошно – 500 г;
- будь-який кисломолочний напій або вода – 400 г;
- сіль - 1 чайна ложка (ч. л.);
- сода - 1 ч. л.
Як готувати:
- Насипте в миску борошна, солі та соди, перемішайте. Залийте кисломолочним продуктом або водою з оцтом. Отриману суміш змішуємо 1-2 хвилини, щоб борошно просякло вологою.
- Після цього виваліть масу на стіл, присипаний борошном. Сформуйте плоский чотирикутник, складіть його конвертиком та закругліть.
- Візьміть деко, застеліть його пергаментом, який зверху треба змастити олією. Печіть 40-45 хвилин у духовці або хлібопічці, розігрітій до 200 градусів.
Зазначимо, що слово паляниця – тактична зброя, що дозволяє розпізнати ворога. Російські солдати зазвичай не можуть з першого разу вимовити це слово і не знають, що воно означає. А кремлівська пропагандистка Ольга Скабєєва в ефірі рос-ТБ переклала слово як полуниця.
Раніше ми писали, що у Києві жінка збила ворожий дрон банкою консервації. Жінка запустила банкою по безпілотнику з балкона.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!