ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ви назавжди перейдете на такі пироги: елементарний рецепт персикового коблера

Рецепти 20:13 - 04 квітня 2025

Це чудовий варіант швидкого десерту, від якого кожен буде у захваті

Ви назавжди перейдете на такі пироги: елементарний рецепт персикового коблера

Ви назавжди перейдете на такі пироги: елементарний рецепт персикового коблера/Фото: Budget Bytes

Коблер – це популярний вид пирога британської та американської кухні. Він полягає у заливанні тістом фруктової основи. У цьому випадку хрустке тісто поєднується з ніжними та солодкими персиками.Цей пиріг ідеально підходить для будь-якого випадку, від простого десерту на будній вечір і до головної зірки вечора. Крім того, ви можете приготувати його зі свіжих, консервованих або заморожених персиків, тому це простий рецепт, який також недорогий.

Інгредієнти

Начинка

  • 6 персиків, очищених і нарізаних скибочками. Якщо ви використовуєте консервовані персики, то необхідна одна банка на 800 грамів у власному соку. Сік не зливайте.
  • 100 грамів цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру
  • 10 грамів кукурудзяного крохмалю
  • 10 грамів лимонного соку

Тісто

  • 120 грамів вершкового масла, розтопленого
  • 180 грамів борошна
  • 100 грамів цукру
  • Пів чашки нарізаного підсмаженого мигдалю
  • 1,5 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • Дрібка мускатного горіха
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 220 мілілітрів молока
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі

Спосіб приготування

  1. Поставте решітку в духовку та розігрійте її до 180 градусів. У великій мисці змішайте нарізані персики, цукор, сіль і мелений імбир. Дайте персикам постояти п’ять хвилин, щоб вони ввібрали цукор і спеції та пустили сік.
  2. Поставте глибоку сковороду або каструлю на середній вогонь і висипте у неї персики та їхній сік. Тушіть приблизно 5 хвилин. Змішайте кукурудзяний крохмаль з лимонним соком, щоб утворилася кашка, потім додайте її до персиків і добре перемішайте. Доведіть до кипіння на слабкому вогні.
  3. Коли сік загусне настільки, що залишиться відокремленим, коли ви проведете по ньому ложкою (приблизно 5 хвилин), зніміть сковороду з вогню.
  4. Додайте розтоплене масло у форму для пирога, потім додайте варені персики та їхній сік.
  5. У великій мисці змішайте борошно, цукор, нарізаний підсмажений мигдаль, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль.
  6. Додайте молоко та ваніль і злегка перемішайте, поки не утвориться тісто. Вилийте тісто на персики. Для хрусткої скоринки залиште тісто як є. Якщо ви хочете, щоб частина персиків пробилася крізь скоринку, перемішайте тісто в персиках один або два рази.
  7. Випікайте коблер у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, доки скоринка не стане золотисто-коричневою, приблизно 35 хвилин. Охолодіть перед подачею та насолоджуйтесь!

Краффін з маком та сухофруктами: ніжна великодня паска з ароматом свята.

Джерело: Budget bytes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин