Ви назавжди перейдете на такі пироги: елементарний рецепт персикового коблера
Це чудовий варіант швидкого десерту, від якого кожен буде у захваті

Ви назавжди перейдете на такі пироги: елементарний рецепт персикового коблера/Фото: Budget Bytes
Коблер – це популярний вид пирога британської та американської кухні. Він полягає у заливанні тістом фруктової основи. У цьому випадку хрустке тісто поєднується з ніжними та солодкими персиками.Цей пиріг ідеально підходить для будь-якого випадку, від простого десерту на будній вечір і до головної зірки вечора. Крім того, ви можете приготувати його зі свіжих, консервованих або заморожених персиків, тому це простий рецепт, який також недорогий.
Інгредієнти
Начинка
- 6 персиків, очищених і нарізаних скибочками. Якщо ви використовуєте консервовані персики, то необхідна одна банка на 800 грамів у власному соку. Сік не зливайте.
- 100 грамів цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру
- 10 грамів кукурудзяного крохмалю
- 10 грамів лимонного соку
Тісто
- 120 грамів вершкового масла, розтопленого
- 180 грамів борошна
- 100 грамів цукру
- Пів чашки нарізаного підсмаженого мигдалю
- 1,5 чайної ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки кориці
- Дрібка мускатного горіха
- 1/2 чайної ложки солі
- 220 мілілітрів молока
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
Спосіб приготування
- Поставте решітку в духовку та розігрійте її до 180 градусів. У великій мисці змішайте нарізані персики, цукор, сіль і мелений імбир. Дайте персикам постояти п’ять хвилин, щоб вони ввібрали цукор і спеції та пустили сік.
- Поставте глибоку сковороду або каструлю на середній вогонь і висипте у неї персики та їхній сік. Тушіть приблизно 5 хвилин. Змішайте кукурудзяний крохмаль з лимонним соком, щоб утворилася кашка, потім додайте її до персиків і добре перемішайте. Доведіть до кипіння на слабкому вогні.
- Коли сік загусне настільки, що залишиться відокремленим, коли ви проведете по ньому ложкою (приблизно 5 хвилин), зніміть сковороду з вогню.
- Додайте розтоплене масло у форму для пирога, потім додайте варені персики та їхній сік.
- У великій мисці змішайте борошно, цукор, нарізаний підсмажений мигдаль, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль.
- Додайте молоко та ваніль і злегка перемішайте, поки не утвориться тісто. Вилийте тісто на персики. Для хрусткої скоринки залиште тісто як є. Якщо ви хочете, щоб частина персиків пробилася крізь скоринку, перемішайте тісто в персиках один або два рази.
- Випікайте коблер у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, доки скоринка не стане золотисто-коричневою, приблизно 35 хвилин. Охолодіть перед подачею та насолоджуйтесь!
Краффін з маком та сухофруктами: ніжна великодня паска з ароматом свята.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!