ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт травневого салату з листя кульбаби та кропиви

Рецепти 15:40 - 08 травня 2022

Це скарбничка весняних вітамінів для організму

Рецепт вітамінного салату

Рецепт салату з кульбабами та кропивою. Фото: CBO.org

Навесні починає з'являтися перша зелень, завдяки якій можна приготувати справжню корисну вітамінну бомбу. Пропонуємо сьогодні здивувати рідних стравою за старовинним рецептом наших бабусь.

Інгредієнти для салату з кропиви та кульбаб:

  • листя кульбаби- 5-6 шт.
  • листя кропиви- 3 шт.
  • цибуля зелена -3 шт.
  • пір'я молодого часнику- 3 шт.
  • листя чорної смородини (молоді)- 3 шт.
  • кріп 1 гілочка
  • петрушка - 1 гілочка
  • яйця варені - 2 шт.

Для заправки салату:

  • олія оливкова - ​​2 ст. л.
  • сік лимона - 1 ст. л.
  • оцет бальзамічний - 1 ч. л.
  • мед - приблизно ½ ч. л.
  • сіль - за смаком

Читайте також: Покроковий рецепт пирога із консервованими фруктами

Як приготувати салат із кропиви та кульбаб:

  1. Щоб листя кульбаби не гірчило, рекомендують рвати його з рослин, які ще не розквітли. Для салату підійде будь-яка зелень, яка весною росте на городі: шпинат, м'ята, базилік, рукола тощо.
  2. Листя кропиви треба облити окропом, потім опустити в холодну воду. Відтиснути від вологи. Листя кульбаби замочити у трохи підсоленій воді на півгодини, аби позбутися гіркоти (зовсім молоденькі листочки можна не замочувати, вони мають легку гірчинку).
  3. Далі готуємо заправку, змішавши олію, сік лимона, бальзамічний оцет та сіль. За смаком можете додати перець і трохи меду.
  4. Усю зелень гарненько помийте. Обірвіть тільки молоді та ніжні листочки, а жорсткі стебла варто викинути.
  5. Яйця поріжте кубиками. Дрібно нашаткуйте зелень та змішайте з яйцями.
  6. Залишилось полити зелений салат заправкою та акуратно перемішати.

Смачного вам!

Дізнайтеся, як за лічені секунди почистити картоплю у мундирі.

Джерело: Zaxid. net

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин