Рецепт травневого салату з листя кульбаби та кропиви
Це скарбничка весняних вітамінів для організму

Рецепт салату з кульбабами та кропивою. Фото: CBO.org
Навесні починає з'являтися перша зелень, завдяки якій можна приготувати справжню корисну вітамінну бомбу. Пропонуємо сьогодні здивувати рідних стравою за старовинним рецептом наших бабусь.
Інгредієнти для салату з кропиви та кульбаб:
- листя кульбаби- 5-6 шт.
- листя кропиви- 3 шт.
- цибуля зелена -3 шт.
- пір'я молодого часнику- 3 шт.
- листя чорної смородини (молоді)- 3 шт.
- кріп 1 гілочка
- петрушка - 1 гілочка
- яйця варені - 2 шт.
Для заправки салату:
- олія оливкова - 2 ст. л.
- сік лимона - 1 ст. л.
- оцет бальзамічний - 1 ч. л.
- мед - приблизно ½ ч. л.
- сіль - за смаком
Читайте також: Покроковий рецепт пирога із консервованими фруктами
Як приготувати салат із кропиви та кульбаб:
- Щоб листя кульбаби не гірчило, рекомендують рвати його з рослин, які ще не розквітли. Для салату підійде будь-яка зелень, яка весною росте на городі: шпинат, м'ята, базилік, рукола тощо.
- Листя кропиви треба облити окропом, потім опустити в холодну воду. Відтиснути від вологи. Листя кульбаби замочити у трохи підсоленій воді на півгодини, аби позбутися гіркоти (зовсім молоденькі листочки можна не замочувати, вони мають легку гірчинку).
- Далі готуємо заправку, змішавши олію, сік лимона, бальзамічний оцет та сіль. За смаком можете додати перець і трохи меду.
- Усю зелень гарненько помийте. Обірвіть тільки молоді та ніжні листочки, а жорсткі стебла варто викинути.
- Яйця поріжте кубиками. Дрібно нашаткуйте зелень та змішайте з яйцями.
- Залишилось полити зелений салат заправкою та акуратно перемішати.
Смачного вам!
Дізнайтеся, як за лічені секунди почистити картоплю у мундирі.
Джерело:
Zaxid. net
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні