Запорука соковитого та ніжного м'яса: готуємо шашлик у томатному соку
Ми поділимось з вами одним із найпростіших у приготуванні і найсмачніших маринадів для шашлика

Час для мангалу настав: рецепт соковитого шашлика у томатному соку/Фото: Habib Dadkhah/Unsplash
В Україну прийшла справжня весна й принесла сонячну й теплу погоду, яка чудово підходить для приготування духм'яного шашлику на природі. Ми підготували для вас простий рецепт маринаду з томатним соком, який зробить цю страву максимально ніжною, смачною та соковитою.
Читайте також: Як за лічені секунди почистити картоплю у мундирі
Інгредієнти
- м’ясо свинини – 2 кілограми
- томатний сік – 200 мілілітрів (або 5 помідорів перемелених блендером чи м’ясорубкою)
- цибуля – 2 штуки
- сіль – 1 чайна ложка
- цукор – щіпка
- чорний мелений перець та базилік – за смаком
- сушений часник – 1/4 чайної ложки
- коріандр горошком – 5 штук
- солодка паприка – щіпка
- олія – 30 мілілітрів
Спосіб приготування
- Нарізаємо м'ясо на шашлик й перемішуємо його разом з сіллю, цукром та спеціями.
- Нарізаємо цибулю кільцями, добре чавимо її, щоб вийшов сік й перемішуємо усе з м'ясом.
- Додаємо до м'яса томатний сік. Ще раз добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у холодильнику щонайменше на 5 годин, а краще на цілу ніч.
- Перед тим як смажити м'ясо, витягуємо його з холодильника, щоб шашлик був кімнатної температури, додаємо олію й добре перемішуємо.
- Нанизуємо м'ясо на шампури, смажимо до готовності. Знімаємо з вогню й даємо м'ясу відпочити до 5 хвилин. Подаємо з лавашем, овочами і маринованою цибулею.
Раніше ми повідомляли, як правильно нарізати різні види м'яса для шашлику.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні