ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запорука соковитого та ніжного м'яса: готуємо шашлик у томатному соку

Рецепти 15:10 - 10 травня 2022

Ми поділимось з вами одним із найпростіших у приготуванні і найсмачніших маринадів для шашлика

Время для мангала пришло: рецепт сочного шашлыка в томатном соке/Фото: Habib Dadkhah/Unsplash

Час для мангалу настав: рецепт соковитого шашлика у томатному соку/Фото: Habib Dadkhah/Unsplash

В Україну прийшла справжня весна й принесла сонячну й теплу погоду, яка чудово підходить для приготування духм'яного шашлику на природі. Ми підготували для вас простий рецепт маринаду з томатним соком, який зробить цю страву максимально ніжною, смачною та соковитою.

Читайте також: Як за лічені секунди почистити картоплю у мундирі

Інгредієнти

  • м’ясо свинини – 2 кілограми
  • томатний сік – 200 мілілітрів (або 5 помідорів перемелених блендером чи м’ясорубкою)
  • цибуля – 2 штуки
  • сіль – 1 чайна ложка
  • цукор – щіпка
  • чорний мелений перець та базилік – за смаком
  • сушений часник – 1/4 чайної ложки
  • коріандр горошком – 5 штук
  • солодка паприка – щіпка
  • олія – 30 мілілітрів

Спосіб приготування

  1. Нарізаємо м'ясо на шашлик й перемішуємо його разом з сіллю, цукром та спеціями.
  2. Нарізаємо цибулю кільцями, добре чавимо її, щоб вийшов сік й перемішуємо усе з м'ясом.
  3. Додаємо до м'яса томатний сік. Ще раз добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у холодильнику щонайменше на 5 годин, а краще на цілу ніч.
  4. Перед тим як смажити м'ясо, витягуємо його з холодильника, щоб шашлик був кімнатної температури, додаємо олію й добре перемішуємо.
  5. Нанизуємо м'ясо на шампури, смажимо до готовності. Знімаємо з вогню й даємо м'ясу відпочити до 5 хвилин. Подаємо з лавашем, овочами і маринованою цибулею.

Раніше ми повідомляли, як правильно нарізати різні види м'яса для шашлику.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин