ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати куряче філе, яке не буде сухим: середземноморський секрет смаку

Рецепти 21:03 - 25 червня 2025

Швидка вечеря, яка пахне відпусткою

Як приготувати куряче філе, яке не буде сухим: середземноморський секрет смаку

Як приготувати куряче філе, яке не буде сухим: середземноморський секрет смаку / Фото: Freepik

Простий рецепт запеченої курячої грудки на двох, маринованої в середземноморських ароматах, таких як лимонний сік, оливкова олія, часник і трави.

Вам знадобиться:

  • 2 курячі грудки без шкіри та кісток
  • сіль та свіжомелений чорний перець
  • ¼ склянки оливкової олії
  • ¼ склянки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • ½ чайної ложки сушеного орегано або більше на смак
  • ¼ чайної ложки сушеного чебрецю або більше на смак

Спосіб приготування:

  1. Посоліть і поперчіть курячі грудки з усіх боків і покладіть у миску або контейнер з кришкою. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, часник, орегано і чебрець у невеликій мисці і полийте маринадом курячі грудки. Маринуйте протягом 10 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Встановіть одну решітку духовки на відстані приблизно 15 см від джерела тепла.
  3. Покладіть курячі грудки у форму для запікання і полийте маринадом.
  4. Запікайте курку на середній решітці розігрітої духовки, поки вона не перестане бути рожевою в центрі і сік не стане прозорим, 35-45 хвилин, залежно від товщини. Перемістіть форму для запікання на верхню решітку і запікайте курку, поки вона не стане добре підрум'яненою, приблизно 5 хвилин.

Нещодавно ми ділилися рецептом пельменів з картопляною начинкою.

Джерело: Allrecipes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин