Як приготувати куряче філе, яке не буде сухим: середземноморський секрет смаку
Швидка вечеря, яка пахне відпусткою

Як приготувати куряче філе, яке не буде сухим: середземноморський секрет смаку / Фото: Freepik
Простий рецепт запеченої курячої грудки на двох, маринованої в середземноморських ароматах, таких як лимонний сік, оливкова олія, часник і трави.
Вам знадобиться:
- 2 курячі грудки без шкіри та кісток
- сіль та свіжомелений чорний перець
- ¼ склянки оливкової олії
- ¼ склянки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- ½ чайної ложки сушеного орегано або більше на смак
- ¼ чайної ложки сушеного чебрецю або більше на смак
Спосіб приготування:
- Посоліть і поперчіть курячі грудки з усіх боків і покладіть у миску або контейнер з кришкою. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, часник, орегано і чебрець у невеликій мисці і полийте маринадом курячі грудки. Маринуйте протягом 10 хвилин при кімнатній температурі.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Встановіть одну решітку духовки на відстані приблизно 15 см від джерела тепла.
- Покладіть курячі грудки у форму для запікання і полийте маринадом.
- Запікайте курку на середній решітці розігрітої духовки, поки вона не перестане бути рожевою в центрі і сік не стане прозорим, 35-45 хвилин, залежно від товщини. Перемістіть форму для запікання на верхню решітку і запікайте курку, поки вона не стане добре підрум'яненою, приблизно 5 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом пельменів з картопляною начинкою.
Джерело:
Allrecipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні