ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Тирамісу з шоколадними Савоярді та вишнею: Це дуже смачно з ноткою кислинки

Рецепти 15:05 - 01 квітня 2025

Покроковий рецепт приготування Тирамісу з шоколадними Савоярді та вишнею

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Тирамісу з шоколадними Савоярді та вишнею. Це дуже смачно, а завдяки вишневому прошарку ще й з ноткою кислинки.

Що треба:

  • печиво Савоярді (шоколадне) - 1 п;
  • жовтки - 4 шт;
  • цукор - 70 г;
  • вершки 33% - 250 мл;
  • сир Маскарпоне - 250 г;
  • цукрова пудра - 50 г;
  • вишні - 250 г;
  • цукор - 150 г;
  • крохмаль - 15 г;

Готуємо вишневий шар:

(в мене пішло трошки більше ніж пів порції на цей десерт, можете відразу робити меншу порцію).

Вишню (розморожуємо якщо потрібно, трішки соку залишаємо) ставимо на легкий вогонь, додаємо цукор і проварюємо до закипання.

Я вишню трохи блендерю після розморозки.

Додаємо крохмаль розведений в 2 ст.л холодної води і постійно помішуючи варимо ще приблизно хвилину-півтори (до густого стану). Знімаємо з вогню і накривши плівкою в контакт даємо вистигнути.

Готуємо крем: (перед тим заварюємо каву, щоб схолола, проціджуємо)

На водяній бані збиваємо жовтки з цукром до стану як показано у відео, даємо схолонути. Обережно, щоб вони не звернулися, вогонь має бути середній.

Збиваємо холодні вершки, додаємо холодний маскарпоне, жовтки і пудру і добре збиваємо кілька хвилин до повітряного крему.

Збираємо десерт:

Печиво вмокаємо в каву і відразу викладаємо в форму, поверх мастимо кремом, на крем викладаємо за допомогою кондитерського мішка або ж ложкою вишневу масу. Знову шар печива і покриваємо кремом. Присипаємо какао. Ставимо на кілька годин в холодильник. Прикрашаємо пелюстками мʼяти та смакуємо неймовірний десерт.

Паска КРАФІН: Дуже вдалий рецепт від cook_julija_simonchuk.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин