Тирамісу з шоколадними Савоярді та вишнею: Це дуже смачно з ноткою кислинки
Покроковий рецепт приготування Тирамісу з шоколадними Савоярді та вишнею

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Тирамісу з шоколадними Савоярді та вишнею. Це дуже смачно, а завдяки вишневому прошарку ще й з ноткою кислинки.
Що треба:
- печиво Савоярді (шоколадне) - 1 п;
- жовтки - 4 шт;
- цукор - 70 г;
- вершки 33% - 250 мл;
- сир Маскарпоне - 250 г;
- цукрова пудра - 50 г;
- вишні - 250 г;
- цукор - 150 г;
- крохмаль - 15 г;
Готуємо вишневий шар:
(в мене пішло трошки більше ніж пів порції на цей десерт, можете відразу робити меншу порцію).
Вишню (розморожуємо якщо потрібно, трішки соку залишаємо) ставимо на легкий вогонь, додаємо цукор і проварюємо до закипання.
Я вишню трохи блендерю після розморозки.
Додаємо крохмаль розведений в 2 ст.л холодної води і постійно помішуючи варимо ще приблизно хвилину-півтори (до густого стану). Знімаємо з вогню і накривши плівкою в контакт даємо вистигнути.
Готуємо крем: (перед тим заварюємо каву, щоб схолола, проціджуємо)
На водяній бані збиваємо жовтки з цукром до стану як показано у відео, даємо схолонути. Обережно, щоб вони не звернулися, вогонь має бути середній.
Збиваємо холодні вершки, додаємо холодний маскарпоне, жовтки і пудру і добре збиваємо кілька хвилин до повітряного крему.
Збираємо десерт:
Печиво вмокаємо в каву і відразу викладаємо в форму, поверх мастимо кремом, на крем викладаємо за допомогою кондитерського мішка або ж ложкою вишневу масу. Знову шар печива і покриваємо кремом. Присипаємо какао. Ставимо на кілька годин в холодильник. Прикрашаємо пелюстками мʼяти та смакуємо неймовірний десерт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!