ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Проста запіканка з яловичини по-строганівськи

Рецепти 15:47 - 26 червня 2025

Пікантна запіканка з макаронів, яку можна подати до столу всього за 25 хвилин

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Ідея ситної запіканки з яловичини по-строганівськи виникла як бюджетна версія класичної страви у рамках плану вечері Savvy Dinner Plan. Ця страва досить швидка й проста у приготуванні для голодної родини, до того ж вона дешевша за оригінальний рецепт — без втрати тієї неймовірної ситності, якою славиться строганів по-строганівськи. У результаті виходить пікантна запіканка з макаронів, яку можна подати до столу всього за 25 хвилин!

Інгредієнти:

  • 300 г сухих макаронних виробів
  • 1 ст. л. борошна
  • 500 г смажених смужок яловичини
  • 1 1/2 ст. л. оливкової олії
  • 1 коричнева цибулина, розрізана навпіл і тонко нарізана
  • 150 г грибів, нарізаних скибочками
  • 2 зубчики часнику, розчавлених
  • 1 ч. л. солодкої паприки, плюс велика щіпка для подачі
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 кубик яловичого бульйону, розкришений
  • 1 1/2 ст. л. вустерширського соусу
  • 65 мл сметани плюс ще 2 ст. л. для подачі
  • 55 г (½ склянки) тертого сиру Coles Pizza Blend

Покроковий рецепт: Крок 1

Відваріть пасту у великій каструлі з підсоленою киплячою водою, дотримуючись інструкцій на упаковці, або до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 250 мл (1 склянку) води після варіння макаронів.

Крок 2

Тим часом змішайте борошно та яловичину в мисці. Приправте сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Розігрійте 2 ч. л. олії у великій глибокій сковороді на сильному вогні. Додайте яловичину і готуйте, періодично помішуючи, 3–4 хвилини або поки вона не підрум’яниться. Перекладіть на тарілку.

Крок 3

Зменшіть вогонь до середньо-сильного. Розігрійте решту олії у тій самій сковороді. Готуйте цибулю і гриби, помішуючи, протягом 3-4 хвилин або поки вони не стануть м’якими. Додайте часник і паприку. Готуйте, помішуючи, 1 хвилину або до появи аромату. Додайте томатну пасту та перемішайте. Додайте бульйонний кубик, вустерширський соус і воду з-під макаронів, потім доведіть до кипіння. Додайте яловичину, сметану й макарони, потім перемішайте, поки всі компоненти не прогріються. Приправте за смаком. Перекладіть у змащену олією 2-літрову форму для випікання.

Крок 4

Розігрійте духовку до високої температури. Посипте страву тертим сиром і запікайте під грилем 2-3 хвилини або поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися. Подавайте запечені макарони, додатково посипавши сметаною, паприкою і свіжомеленим чорним перцем. Дивіться наше покрокове відео нижче, щоб дізнатися, як приготувати цю запіканку з пастою по-бефстроганівськи.

Рецепт сирної вегетаріанської запіканки з рисом енчілада.

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин