Проста запіканка з яловичини по-строганівськи
Пікантна запіканка з макаронів, яку можна подати до столу всього за 25 хвилин

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Ідея ситної запіканки з яловичини по-строганівськи виникла як бюджетна версія класичної страви у рамках плану вечері Savvy Dinner Plan. Ця страва досить швидка й проста у приготуванні для голодної родини, до того ж вона дешевша за оригінальний рецепт — без втрати тієї неймовірної ситності, якою славиться строганів по-строганівськи. У результаті виходить пікантна запіканка з макаронів, яку можна подати до столу всього за 25 хвилин!
Інгредієнти:
- 300 г сухих макаронних виробів
- 1 ст. л. борошна
- 500 г смажених смужок яловичини
- 1 1/2 ст. л. оливкової олії
- 1 коричнева цибулина, розрізана навпіл і тонко нарізана
- 150 г грибів, нарізаних скибочками
- 2 зубчики часнику, розчавлених
- 1 ч. л. солодкої паприки, плюс велика щіпка для подачі
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 кубик яловичого бульйону, розкришений
- 1 1/2 ст. л. вустерширського соусу
- 65 мл сметани плюс ще 2 ст. л. для подачі
- 55 г (½ склянки) тертого сиру Coles Pizza Blend
Покроковий рецепт: Крок 1
Відваріть пасту у великій каструлі з підсоленою киплячою водою, дотримуючись інструкцій на упаковці, або до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 250 мл (1 склянку) води після варіння макаронів.
Крок 2
Тим часом змішайте борошно та яловичину в мисці. Приправте сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Розігрійте 2 ч. л. олії у великій глибокій сковороді на сильному вогні. Додайте яловичину і готуйте, періодично помішуючи, 3–4 хвилини або поки вона не підрум’яниться. Перекладіть на тарілку.
Крок 3
Зменшіть вогонь до середньо-сильного. Розігрійте решту олії у тій самій сковороді. Готуйте цибулю і гриби, помішуючи, протягом 3-4 хвилин або поки вони не стануть м’якими. Додайте часник і паприку. Готуйте, помішуючи, 1 хвилину або до появи аромату. Додайте томатну пасту та перемішайте. Додайте бульйонний кубик, вустерширський соус і воду з-під макаронів, потім доведіть до кипіння. Додайте яловичину, сметану й макарони, потім перемішайте, поки всі компоненти не прогріються. Приправте за смаком. Перекладіть у змащену олією 2-літрову форму для випікання.
Крок 4
Розігрійте духовку до високої температури. Посипте страву тертим сиром і запікайте під грилем 2-3 хвилини або поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися. Подавайте запечені макарони, додатково посипавши сметаною, паприкою і свіжомеленим чорним перцем. Дивіться наше покрокове відео нижче, щоб дізнатися, як приготувати цю запіканку з пастою по-бефстроганівськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!