Зігрійте зимові вечори: Готуємо ароматний солодкий чилі – перевірений рецепт
Гості будуть випитувати секрет приготування цього соусу

Неперевершений солодкий чилі на зиму/Фото: кадр з відео
Уявіть: за вікном хурделиця, а на вашому столі – баночка сонячного, ароматного солодкого чилі, що зігріває не лише тіло, а й душу. Цей дивовижний соус – ідеальне доповнення до м'яса, овочів, чи просто смачний акцент до будь-якої страви.
Забудьте про нудні зимові заготівлі! Сьогодні ми розкриємо вам перевірений рецепт солодкого чилі, який стане справжньою зіркою вашого столу і змусить гостей випитувати секрет приготування. Готові до кулінарної магії? Тоді поїхали!
Рецепт солодкого чилі: інгредієнти
- солодкий перець -1 кг (краще червоний)
- перець чилі - 1 кг (половину залиште не очищеним)
- цукор - 1,5 кг
- сіль - 60 г
- часник - 2 головки
- оцет 9% - 150 мл
- крохмаль кукурудзяний - 60г
- вода - 100 мл
Спосіб приготування солодкого чилі:
- Очистіть солодкий та гіркий перець. Якщо хочете додати гіркоти – перець чилі залиште із зернятками.
- Пропустіть перець через мʼясорубку.
- Додайте цукор, сіль і проваріть 15 хвилин.
- Тим часом подрібніть часник та додайте його.
- Додайте оцет і проваріть ще 10 хвилин.
- Розведіть з водою крохмаль, додайте до соусу і проваріть ще пару хвилин.
- Розлийте по стерилізованих банках і закатайте на зиму.
Хрумкі, ароматні мариновані огірки – це справжня літня класика, яка додає смаку будь-якій страві. Цей швидкий рецепт дозволяє приготувати їх за 15 хвилин, ідеально підходить для несподіваних гостей або пікніка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!