Шифоновий бісквіт із лимоном: готуємо ніжний осінній десерт
Завдяки одній хитрощі випічка вийде більш вологою, і довше залишатиметься свіжою

Рецепт шифонового бісквіту з лимоном / Фото: Pixabay
Пропонуємо приготувати шифоновий бісквіт із лимоном. Цей десерт вийде дуже ніжним та м'яким.
Головна відмінність шифонового бісквіту від звичайного — наявність у складі великої кількості олії. Це робить випічку вологішою, а також дозволяє бісквіту довше залишатися свіжим.
Прекрасним доповненням десерту є лимонна глазур, яка надасть йому кислого смаку.
Рецепт шифонового бісквіту із лимоном: основні інгредієнти
Для бісквіту:
- Борошно — 250 г;
- Цукор — 300 г;
- Розпушувач — 1 ст. л;
- Сіль — 1/2 ч. л;
- Олія — 120 мл;
- Яйця — 8 шт;
- Сік лимона — 60 г;
- Вода — 60 г;
- Цедра лимона — 2,5 ст. л;
Для глазурі:
- Масло вершкове — 6 ст. л;
- Цедра лимона — 1 ст. л;
- Пудра цукрова — 240 г;
- Сік лимона — 3 ст. л;
- Ванільний екстракт — 1 ч. л.
Спосіб приготування шифонового бісквіту з лимоном:
- У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач та сіль. Додайте олію, жовтки, лимонний сік, воду та лимонну цедру. Збийте усі інгредієнти.
- У великій мисці збийте яєчні білки до стійких піків.
- Додайте в тісто збиті білки і ще раз збийте.
- Викладіть тісто у форму і випікайте бісквіт 50-60 хвилин при 160°. Відразу після виймання з духовки переверніть лист і дайте бісквіту повністю охолонути.
- Для глазурі змішайте олію, цедру, цукрову пудру, сік та ваніль. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Вилийте глазур на охолоджений корж і розподіліть лопаткою.
Раніше ми розповідали, як приготувати лимонні оладки. Ці оладки мають свіжий смак, соковитий жовтий колір і виходять м'які та із золотими краями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!