ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шифоновий бісквіт із лимоном: готуємо ніжний осінній десерт

Рецепти 19:58 - 19 жовтня 2022

Завдяки одній хитрощі випічка вийде більш вологою, і довше залишатиметься свіжою

Рецепт шифонового бісквіту з лимоном / Фото: Pixabay

Рецепт шифонового бісквіту з лимоном / Фото: Pixabay

Пропонуємо приготувати шифоновий бісквіт із лимоном. Цей десерт вийде дуже ніжним та м'яким.

Головна відмінність шифонового бісквіту від звичайного — наявність у складі великої кількості олії. Це робить випічку вологішою, а також дозволяє бісквіту довше залишатися свіжим.

Прекрасним доповненням десерту є лимонна глазур, яка надасть йому кислого смаку.

Рецепт шифонового бісквіту із лимоном: основні інгредієнти

Для бісквіту:

  • Борошно — 250 г;
  • Цукор — 300 г;
  • Розпушувач — 1 ст. л;
  • Сіль — 1/2 ч. л;
  • Олія — ​​120 мл;
  • Яйця — 8 шт;
  • Сік лимона — 60 г;
  • Вода — 60 г;
  • Цедра лимона — 2,5 ст. л;

Для глазурі:

  • Масло вершкове — 6 ст. л;
  • Цедра лимона — 1 ст. л;
  • Пудра цукрова — 240 г;
  • Сік лимона — 3 ст. л;
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.

Спосіб приготування шифонового бісквіту з лимоном:

  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач та сіль. Додайте олію, жовтки, лимонний сік, воду та лимонну цедру. Збийте усі інгредієнти.
  2. У великій мисці збийте яєчні білки до стійких піків.
  3. Додайте в тісто збиті білки і ще раз збийте.
  4. Викладіть тісто у форму і випікайте бісквіт 50-60 хвилин при 160°. Відразу після виймання з духовки переверніть лист і дайте бісквіту повністю охолонути.
  5. Для глазурі змішайте олію, цедру, цукрову пудру, сік та ваніль. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Вилийте глазур на охолоджений корж і розподіліть лопаткою.

Раніше ми розповідали, як приготувати лимонні оладки. Ці оладки мають свіжий смак, соковитий жовтий колір і виходять м'які та із золотими краями.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин